A Daazo.com kiadásában a World of Young Cinema (a World of Shorts magazin utódja) a nagy filmfesztiválok alkalmával jelenik meg: minden évben a Berlini Filmfesztivál és a Cannes-i Filmfesztivál apropóján. A magyar alapítású Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat, ugyanakkor egy nyitott felület, amelyhez immár okostelefon és okostévé alkalmazás is társul - az oldalra bárki feltöltheti saját rövidfilmjét. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget.

A World of Young Cinema (WOYC) kis- és elsőfilmes magazin a Daazo blogjából nőtte ki magát 2012-ben, majd a World of Shorts magazinból lett továbbfejlesztve: az angol nyelvű kiadványt A-kategóriás fesztiválok rövidfilmes helyszínein és filmvásárokon terjesztik. A WOYC legújabb, Berlinaléra fókuszáló számában a berlini filmfesztivál rövidfilmes programjai (Berlinale Shorts, Talent Campus) mellett az első- és második nagyjátékfilmjükön dolgozó rendezők történeteivel, valamint az őket támogató nemzetközi szervezetekkel, fórumokkal és elsőfilmes filmfesztiválokkal foglalkoznak.  

A Daazo ismét meghirdette népszerű kezdeményezését, de az új tematikához igazíttotta a szabályait: a PITCH PAGE projekt keretében még készülő első vagy második nagyjátékfilmes projektek számára biztosítottak megjelenést a magazinban. A felhívásra érkezett legjobb hét Pitch Page a nyomtatott magazinban is megjelenik. 

Ahogy a korábbi években, továbbra is a kreativitás és az alkotó erő áll a 80 oldalas magazin középpontjában: így nem maradhatott ki a méltán népszerű “Mapping Your Mind” rovat sem, amelyben a Berlinale Shorts alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző rajzzal vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. A rövidfilmes versenyprogramba idén ismét beválogatták a két éve zajos sikert arató Bucsi Réka kisfilmjét, a LOVE-ot, így az ő rajza is látható a rovatban.  

A Berlinale Shorts kurátora, Maike Mia Höhne ismét megosztja gondolatait az idei szelekcióról, és a kifejezetten a fiatal filmesekre és közönségre koncentráló Generation szekció kurátorával is olvasható interjú. A Berlinale első- és második filmeseket támogató programja, a Berlinale Residency egyik szerencsés résztvevője, és a Berlinale Talents tehetséggondozó program már végzett és friss tagjai is megszólalnak a magazinban, ahogy a tavalyi rövidfilmes Ezüst Medve díját elnyerő Joanna Arnow is. Az elsőfilmes sikertörténet főszereplője természetesen nem más mint Nemes Jeles László és az egyre nagyobb sikereket elérő Saul fia, de kitekintést nyújtanak az utóbbi évek egyéb díjnyertes rendezői bemutatkozásaira is.  

A fiatal tehetségek mellett a dokumentumfilmes tanulmányok, workshopok és fesztiválok is nagy teret kapnak a magazinban, az elkövetkező fél év legfontosabb fesztiváljait összegyűjtő Festival Panorama pedig kifejezetten rendezői bemutatkozásokra nyitott fesztiválokat mutat be, hasznos dátumokkal és nevezési díjakkal.    

A magazint nyomtatott formában a Berlinale Talents helyszínein, a Berlinale Shorts vetítésein és a European Film Marketen lehet megtalálni.  

A magazin online elérhetősége: http://issuu.com/daazo/docs/berlin2016

A magazin korábbi, online kiadásait itt lehet elolvasni: http://issuu.com/daazo