Ruben Brandt, a gyűjtő után új mozifilmen dolgozik Milorad Krstić: a MouMoush – Műanyagkirály egy testvérpár története, akik a gonosz MouMoush ellen harcolnak a világ megmentéséért. Az alkotók a filmtervet a Cartoon Media pitch- és koprodukciós fórumon is bemutatják, ennek alkalmából a Cartoon Brew oldalán jelent meg az első teaser – adta hírül a Dot & Line. A film gyártója a Mumus Produkció Kft., producere Radmila Roczkov. 

 

 

Az alkotók a szokásos ökológiai szemléletmód helyett egy egyedi, képzeletbeli világ bemutatását célozták meg, meseszerű vizuális technikával és kalandokkal. Egy olyan világot hoztak létre, amelyben a Gonosz (MouMoush) uralni akarja az univerzumot, a jók pedig diadalmaskodnak felette és megmentik azt. A leleményes testvéreknek a felnőttekkel összefogva sikerül megmenteni az emberi kultúra értékeit a megszállott MouMoushtól és Dr. Sinistradtól, aki a tudományt a gonosz tervei megvalósításához használja.

Roczkov Radmila, a film producere a Cartoon Brewnak elmondta: "Meg akarjuk osztani a történetünket a nagyközönséggel is. Hiszünk abban, hogy filmünk korszakalkotó lehet, egyike azoknak az alkotásoknak, amelyek hatással lesznek az alfa generációra (a 2010 után születettekre), akik bár jól ismerik a digitális és technológiai újításokat, minden bizonnyal még környezettudatosabbak lesznek, mint a szüleik."

A mozifilmnek az NFI gyártás-előkészítési támogatást szavazott korábban, most pedig a nagyjátékfilmek európai pitchfórumán is bemutatkozhat. Az alkotók a kész forgatókönyvvel lesznek jelen a Cartoon Movie-n, a büdzsé fele már megvan, további produkciós partnereket, nemzetközi forgalmazókat és értékesítési csapatot keresnek.

Forrás: Dot & Line / Cartoon Brew