A Fehér isten és a Jupiter holdja sikeres hazai és nemzetközi fogadtatása után Mundruczó Kornél filmrendező ezúttal egy igazi hollywoodi nagy dobásra készül: Januárban kezdődnek új filmjének, az amerikai-magyar koprodukcióban készülő Deeper munkálatai Budapesten, adta hírül az Origo.

Mundruczó Kornél / Fotó: Pozsonyi Janka

A Deeper mélytengeri sci-fi thriller, melynek forgatókönyvét Max Landis, az Erő krónikája és az Amerikai Ultra szerzője jegyzi. A film főszereplője, Bradley Cooper egykori asztronautát fog alakítani, aki az óceán még soha fel nem fedezett pontjára, rekord mélységbe merül alá egy kicsiny kapszulában. A történet során egyszerre kísérhetjük majd végig a karakter útját a tenger és saját pszichéjének mélyére. A kamerák várhatóan négy hónapon keresztül forognak majd a Korda Sándor filmstúdió vízalatti felvételekhez is alkalmas műtermében.

Mundruczó Kornél előző filmjét, a szintén karakter központú, mégis látványban gazdag sci-fit, a Jupiter holdját idén júniusban mutatták be a hazai mozik, a forgatásról mi is beszámoltunk.