Hétfőn a közelmúltból jelentkezik két fordulatos thriller: kora este a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmben nagyszabású képrablásokat, éjjel pedig X - A rendszerből törölve című filmben pedig egy szövevényes gyilkossági nyomozást izgulhatunk végig. Kedd délben egy kispénzű susztert (Haumann Péter) ismerhetünk meg az 1974-es Ficzek úr című tévéjátékban, akinek névrokona, egy tehetős gyártulajdonos szerepét kell eljátszania.

Este Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter főszereplésével láthatjuk A titkos szám című 2010-es alkotást. Márai Sándor műve alapján készült tévéfilm a kommunista hatalom által szorongatott kisemberről szól, aki számára egy titkos telefonszám jelentheti a menekülést. Szintén az átkosban, 50-es években játszódik a Soha, sehol, senkinek című filmdráma, ami éjszaka kerül adásba. A történet egy egykori katonáról szól (Kozák András), akit feleségével együtt vidékre telepítenek ki.

Sípos József: A titkos szám

Szerdán a Dunakanyar című tévéjátékot nézhetjük ebéd mellé. Az 1973-as alkotás két magányos ember (Hámori Ildikó és Sztankay István) véletlen találkozásáról szól. Estére András Ferenc filmdrámáját, A nagy generációt tudjuk a legszívesebben ajánlani. Főhősei (Cserhalmi György és Eperjes Károly) a hatvanas években voltak fiatalok. A nyolcvanas évekre már középkorúak, ki-ki úgy boldogult, ahogy tudott, megkötötte a maga kis kompromisszumait, építgette a hazugságait, akár itthon maradt, akár külföldön próbált szerencsét. Egyikük, aki annak idején a barátja útlevelével és barátnőjével disszidált, most hazajön látogatóba.

Csütörtökön ismét Eperjes Károly következik, ezúttal a 6:3 avagy, játszd újra, Tutti! című vígjátékban. Este Kabay Barna nemrég újra mozikba került filmdrámája kerül képernyőre: a Zenthe Ferenc és Temessy Hédi főszereplésével készült Jób lázadása egy vidéki zsidó házaspárról szól, akik a II.világháború idején egy keresztény fiút fogadnak örökbe.

Szabó István: Az ajtó

A péntek délutáni programunk egy klasszikus Jókai adaptáció, Az aranyember lehet. Este a mozikban éppen új filmmel, a Zárójelentéssel jelentkező Szabó István legutóbbi alkotása, a 2011-es Az ajtó látható. Szabó Magda önéletrajzi regényének adaptációja egy nehéz természetű írónő (Martina Gedeck) és szintén nehézfejű bejárónőjének (Helen Mirren) viharos kapcsolatáról mesél.

Szombaton András Ferenc 1975-ös vígjátékára érdemes odakapcsolni. A Bereményi Géza tollából készült Veri az ördög a feleségét főszereplői, Kajtárék (Pásztor Erzsi, Szabó Lajos, Pécsi Ildikó) fejedelmi lakomával készülnek pesti rokonuk, Vetró elvtárs és felesége látogatására. A szegény vasutas család abban reménykedik, hogy a pesti rokon majd elintézi, hogy a gyerekeik zsíros álláshoz juthassanak. Azzal viszont nem számoltak, hogy a befolyásos pártkáderből időközben gyomorbajos aszkéta lett, akinek szívét korán sem dobogtatja meg a jobbnál-jobb fogásoktól roskadozó ebédlőasztal.

András Ferenc: Veri az ördög a feleségét

Vasárnap Nepp József kultikus animációja, a Macskafogó tér vissza, hogy Grabowski ügynök ismét felszabadíthassa az egérek társadalmát a elnyomó macskauralom alól. Este egy tavaly készült kisfilm, A nyúlcsapda debütál. A történet főszereplője egy Délszláv-háborút megjárt veterán. Magányosan él egy horvát határ menti faluban. Kevés illetményét orvvadászatból egészíti ki. Azért, hogy ne kaphassák el a vadőrök, hatalmas kockázatot vállal. A háborúból visszamaradt aknamezőre rejti a nyúlcsapdáit.

Február 24. hétfő

Ruben Brandt, a gyűjtő (r.: Milorad Krstić) / Cinemax 2/ 18:55

X - A rendszerből törölve (r.: Ujj Mészáros Károly) / HBO 2 / 23:55

Február 25. kedd

Hetedik alabárdos (r.: Vékes Csaba) / Paramount Channel / 01:15

Ida regénye (r.: Székely István) / Duna World / 02:25

Ficzek úr (r.: Hajdufy Miklós) / Duna World / 11:30

Titkos szám (r: Sipos József) / M5 / 21:50

Soha, sehol, senkinek (r.: Téglássy Ferenc) / Duna TV / 22:35

Február 26. szerda

A nagy füzet (r.: Szász János) / Film Cafe / 04:00

Dunakanyar (r.: Szinetár Miklós) / Duna World / 11:40

A nagy generáció (r.: András Ferenc / Duna TV / 21:35

Kojot (r.: Kostyál Márk) / HBO / 22:55

Február 27. csütörtök

Napszállta (r.: Nemes Jeles László) / HBO / 01:05

Liza, a rókatündér (r.: Ujj Mészáros Károly) / Film Cafe / 09:30

Az elsőszülött / (r.: Horvai István) / Duna World / 11:10

Virágvölgy (r.: Csuja László) / Cinemax / 11:10

6:3 avagy, játszd újra, Tutti! (r.: Tímár Péter) / Duna TV / 21:50

Jób lázadása (r.: Kabay Barna) / Duna TV / 23:30

Február 28. péntek

Szent Gellért legendája (r.: Rajnai András) / Duna World / 11:30

Az aranyember (r.: Gertler Viktor) / Duna TV / 20:30

Az ajtó (r.: Szabó István) / M5 / 21:50

Február 29. szombat

Jupiter holdja (r.: Mundruczó Kornél) / Film+ / 01:55

Pillanatnyi pénzzavar (r.: Martonffy Emil) / Duna World / 11:30

Valaki a sötétből (r.: Nemere László) / M5 / 14:20

Veri az ördög a feleségét (r.: András Ferenc) / Duna TV / 15:15

Március 1. vasárnap

Nyócker! (r.: Gauder Áron) / RTL+ / 00:15

Zenélő malom (r.: Lázár István) / Duna TV / 14:30

Macskafogó (r.: Nepp József) / SuperTV2 / 15:00

Nyúlcsapda (r.: Pacsorasz Viktor) / M2 / 23:20