A hét első estéjén egy kisvárosi tanár tragédiája elevenedik meg Kosztolányi Dezső műve alapján – az Aranysárkány 1966-os adaptációjában a főszerepet játszó Ménsáros László mellett Béres Illona, Bara Margit, Bessenyei Ferenc és Latinovits Zoltán ülnek a tanári karban. Kedden a Félvilág című thriller idézi fel a 20.század elejének egy hírhedt bűnügyét, Mágnás Elza meggyilkolását, Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János főszereplésével.

Éjfél után az Oscar-díjas Nemes Jeles László második rendezése, az I. világháború előestéjén játszódó Napszállta kerül műsorra. A filmdrámában egy fiatal nő (Jakab Juli) tér vissza Budapestre a Monarchia végnapjaiban, hogy kiderítse, mi történt az egykor kalapszalont üzemeltető családjával. Szerdán kora este szintén családi titkok derülnek ki Mészáros Márta legutóbbi alkotásában, az Aurora Borealis - Északi fény című filmdrámában: egy idős asszony (Törőcsik Mari) fedi fel elhallgatott múltját a halálos ágyán a tőle elhidegült lányának.

Ranódy László, Gyöngyössy Imre: Aranysárkány

Csütörtök délután Reisz Gábor sziporkázó stílusgyakorlatival kapcsolódhatunk ki - a Rossz versek egy harmincas reklámszakember története, aki egy fájdalmas szakítás után számot vet az életével, és vissza-visszatér a múltba, hogy válaszokat találjon. Éjszaka egy igazi kultuszfilm, A kis Valentino látható. Jeles András első, 1979-es nagyjátékfilmje amatőr színészekkel és improvizált párbeszédekkel, időkapszulaként őrzi azt a mozdulatlannak tetsző kádár-kori miliőt és Budapestet, amelyben a főszereplő kamasz céltalan utazásra indul.

Péntek este Mészáros Márta Napló-trilógiájának második darabja, a Napló szerelmeimnek látható, amelyben a rendezőnő folytatja Juli (Czinkóczi Zsuzsa) történetét. Szombat délben egy évtizedekig elveszettnek hitt 1935-ös komédia, a Szerelemből nősültem kerül terítékre - egy fiatal pár Szumátrán házasodik össze, de Magyarországon nem ismerik el nászukat, ezért újra meg kéne rendezni a ceremóniát, amit rengeteg galiba akadályoz.

Jeles András: A kis Valentino

Délután az Ünnepi vacsora című 1956-ban bemutatott filmdráma következik, amelyben egy főmérnők szeretné megünnepelni családjával frissen kapott Kossuth-díját, csakhogy a vacsora botrányba fullad. Az asztal körül olyan legendák ülnek, mint Básti Lajos, Tolnay Klári, Kállai Ferenc és Szirtes Ádám.

Szombat este jelentkezik először az RTL Klub saját gyártású sorozata, a Mellékhatás. Egy jómódú, nem épp tisztességes módon meggazdagodott pár (Nagy Zsolt és Tenki Réka) hiába próbálkozik a gyerekvállalással, de az asszony meddőségére egy karrierista orvos (Adorjáni Bálint) kínál megoldást egy saját fejlesztésű csodaszerrel. A kezelés nem válik be, amit a hirtelen haragú férj nehezen visel. Ekkor kerül a képbe béranyaként az orvos feleségének (Borbély Alexandra) unokahúga, egy fiatal, zűrös természetű lány (Sztarenki Dóra). A gyerekvállalás modern nehézségeit és a béranyaságot a thriller műfaj lencséjén keresztül vizsgáló történet hetente jelentkezik majd új résszel.

Vasárnap hajnalban egy román-magyar-francia koprodukcióban készült drámát, a Morgen-t láthatjuk, amelyben a román-magyar határon élő főhős (Hatházi András) egyetlen öröme a horgászat, ám egy nap különös fogás akad a horgára. Délután az 1938-as A leányvári boszorkány című romantikus komédia következik, amelyben két főiskolás fiatal próbálja meg elcsábítani egy zálogház tulajdonos lányait egy jelmezbálon. Délután Mészáros Márta 1968-as alkotása, a Holdudvar kerül képernyőre, amelyben egy özvegyasszony (Törőcsik Mari) viszontagságait ismerhetjük meg.

Március 30. hétfő

Aranysárkány (r.: Ranódy László, Gyöngyössy Imre) / M5 / 20:30

Március 31. kedd

Félvilág (r.: Szász Attila) / Film Mánia / 13:30

Április 1. szerda

Napszállta (r.: Nemes Jeles László) / HBO / 01:20

Aurora Borealis: Északi fény (r.: Mészáros Márta) / Cinemax 2 / 18:45

Kojot (r.: Kostyál Márk) / HBO 3 / 23:55

Április 2. csütörtök

Csillagfény távolság (r.: Bársony Katalin) / HBO 3 / 07:35

Rossz versek (r.: Reisz Gábor) / HBO 3 / 15:10

A kis Valentino (r.: Jeles András) / Duna TV / 23:15

Április 3. péntek

Az éjszakám a nappalod (r.: Dési András György, Móray Gábor) / aMC / 06:10

Napló szerelmeimnek (r.: Mészáros Márta) / M5 / 20:30

Április 4. szombat

Szerelemből nősültem (r.: Székely István) / Duna World / 11:35

Ünnepi vacsora (r.: Révész György) / Duna TV / 15:35

Mellékhatások 1. rész / RTL Klub / 21:00

Április 5. vasárnap

Morgen (r.: Marian Crişan) / TV2 / 02:35

A leányvári boszorkány (r.: Gertler Viktor) / Duna World / 11:30

Holdudvar (r.: Mészáros Márta) / Duna TV / 14:30

Liza, a rókatündér (r.: Ujj Mészáros Károly) / Film Mánia / 20:05