Köbli Norbert neve forgatókönyvíróként egybeforrt a minőségi thrillerekkel, melyek a magyar történelem egy-egy izgalmas eseményét, sötét korszakát vagy elfeledett bűnesetét dolgozzák fel zsánerfilmes elemekkel. Sokszorosan díjazott forgatókönyvei először látnak napvilágot nyomtatásban. Az Agave kiadó két kötetben, az Örök tél és más forgatókönyvek, valamint a Félvilág és más forgatókönyvek című könyvekben nyújt válogatást Köbli történelmi ihletésű munkáiból.

A két kötet a magyar filmek rajongói és forgatókönyvírás mestersége után érdeklődők számára is ritka csemege, ugyanis eredeti formátumban és teljes terjedelmükben, tehát a filmekből kimaradt jelenetekkel együtt tartalmazza többek között az Apró mesék, A berni követ és az Árulók forgatókönyvét is. 

Ha szeretnéd megnyerni a 3 db könyvcsomag egyikét, amely a Félvilág és az Örök tél című köteteket tartalmazza, válaszolj az alábbi kérdésre:

Melyik hírhedt, 20. század eleji bűnűgy alapján írta Köbli Norbert a Félvilág forgatókönyvét?

A) A cinkotai sorozatgyilkosság
B) Mágnás Elza meggyilkolása
C) A tiszazugi méregkeverők esete

A helyes válaszokat 2021. november 21., vasárnap éjfélig várjuk a filmhu@forum.film.hu e-mail címünkre. A tárgyban tüntesd fel: Köbli-játék. A helyesen válaszolók között 3 pár könycsomagot sorsolunk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük.