Október 16-án kezdődött el, és 22-ig tart a Spanyol Filmhét az Uránia moziban. A nagy nyüzsgésben talán nem szereztél róla tudomást, pedig megéri átböngészni a programot. A Torrente-filmekkel ismertté vált Santiago Segura idén újra komédiát rendezett Kertelés nélkül címmel, a Torremolinos 73 rendezőjének új filmjében, az Abracadabra című vígjátékban egy hipnózison átesett, macsó férfi átalakulásának lehetünk tanúi, a Sok gyerek, egy majom és egy kastély című, Karlovy Varyban díjazott dokumentumfilmben pedig egy extravagáns édesanya nem mindennapi portréjával ismerkedhetünk meg.

Az utóbbi alkotás hétfő esti vetítésére jegyet is nyerhetsz, csupán a lentebb található kérdésre kell helyesen felelned. A színészként ismert Gustavo Salmerón első egész estés rendezése személyes ihletésű, édesanyja, Julita Salmerón jelenik meg benne.

Amikor az asszony legkisebb gyermeke megtudja, hogy anyja elvesztette meggyilkolt dédanyja három generáción át megőrzött csigolyáját, a család mulatságos kincskeresésbe kezd azok között a furcsa tárgyak között, amelyeket Julita életének több mint nyolcvan éve alatt felhalmozott.  Jöjjön akkor a kérdés!

Az alábbi rendezők közül ki az, aki nem spanyol?

A) Pedro Almodóvar
B) Guillermo del Toro
C) Santiago Segura


A válaszokat  október 21., éjfélig várjuk a filmhu@forum.film.hu e-mail címre tárgyban a következővel: Spanyol Filmhét játék. A helyes választ beküldők közül öt szerencsést sorsolunk ki, akik gazdagabbak lesznek egy-egy páros jeggyel a Sok gyerek, egy majom és egy kastély október 22-i, 18:30-kor kezdődő vetítésére az Uránia moziban. Egy játékos egy választ küldhet be, a nyertest e-mailben értesítjük!

Borítókép: Sok gyerek, egy majom és egy kastély