Ács Zsuzsanna Betti című dokuanimációjában egy női taxisofőr gondolatai elevenednek meg életszemléletéről, valamint két közismert hazai taxis megmozdulásról. Horesnyi Máté rendezésében készült Jacques ámokfutása, avagy mikor veszítjük el bizalmunkat önmagunkkal szemben?, mely egy szabad kompozíciós film a mindennapok abszurd jeleneteiből, Jacques Tati stílusában. Orosz Tina beszédes nevű Mamahotel című animációjában egy fiú bemutatja szerelmét a családjának, de a betegeskedő mama nem örül túlságosan a vendégnek.

Bakos Fanni Papa című kisfilmje szimbolikus történet egy apa és lánya kapcsolatról, és a folyamatról, amely során a gyerek megéli szülője elvesztését, a meg nem értéstől kezdve az elfogadáson át az elengedésig. Finta Simon Spirit Walk című kísérleti filmjében a csendes erdő sűrűjében tévedünk el, a fák által homályosan mesélt múltbeli történések kapcsán pedig korábbi események hangulatát élhetjük át. Egy öreg halász és kutyájának története az életről, az elmúlásról és a kettő közti átmenetről Spitzer Fiorella Bardo című kisfilmje.

Orosz Tina: Mamahotel


Bakos Fanni: Papa


Horesnyi Máté: Jacques ámokfutása, avagy mikor veszítjük el bizalmunkat önmagunkkal szemben?


Ács Zsuzsanna: Betti


Finta Simon: Spirit Walk


Spitzer Fiorella: Bardo

 

A 7. Animascope-ot január 25-én, kedd este 18:00-tól rendezik meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A vetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Címlapfotó: Jacques ámokfutása, avagy mikor veszítjük el bizalmunkat önmagunkkal szemben?