Hétfőn Mundruczó Kornél égetően aktuális témákra építő sci-fije, a Jupiter holdja adja meg az energikus kezdőlökést. Van egy jó hírünk azok számára is, akik a múlt héten valamiért lemaradtak a Valami Amerika 3 tévés bemutatkozásáról: az est folyamán módjuk lesz pótolni Herendi Gábor legújabb sikerfilmjét. Keddre virradóra Kern András és Dobó Kata a Halálkeringő című thrillerben fedik fel a sötétebb énjüket. Ebben az időben David Cronenberg egy ínyenceknek való alkotást szolgál fel: a Meztelen ebéd William S. Burroughs posztmodernista írásait és fordulatos életét keveri egy feledhetetlen, hallucinogén eleggyé.

David Cronenberg: Meztelen ebéd

Kedd estére egy éjsötét hangulatú alkotás jut, ugyanis A martfűi rém indul megint gyilkos portyára. Szerdán ismét Kern Andrásé a terep, saját rendezésében, a Gondolj rám című vígdrámában. Késöbb Nagy Ervin cserélgeti identitásait a Kaméleon című thrillerben. Csütörtök hajnalban a neves olasz rendező, Paolo Sorrentino filmdrámáját ajánljuk az álmatlanságban szenvedő olvasóink figyelmébe: az Ifjúság főszerepében két remek, régi vonalas sztár, Michael Caine és Harvey Keitel egy alpesi üdülőben vonja le régmúlt fiatalságának mérlegét. Este egy magyar történelmi kalandfilm első része hajózik be, méghozzá Verne Gyula (született Jules Verne) tollából. A dunai hajós főszereplője egy önmagát hajós kapitánynak kiadó forradalmár, aki inkognitóban próbál fegyvert csempészni honfitársainak a folyón.

Goda Krisztina: Kaméleon

Pénteken biztos pontot jelent Bódy Gábor remekműve, a Psyché, valamint Kabos László jutalomjátéka, a Veréb is madár. Az idén száz éve született Ingmar Bergman nevét aligha kell bemutatni, egyik legfontosabb alkotása, a Persona is ezen az estén szerepel a programban. Szombaton Jókai Mór regénye, az Egy magyar nábob elevenedik meg, főszerepben Latinovits Zoltánnal, Darvas Ivánnal és Bessenyei Ferenccel. Este Árpa Attila kirobbanó akciókkal teli vígjátéka, az Argo csempész némi faragatlan humort a képernyőre.

Hintsch György: A veréb is madár

Vasárnap délelőtt Latabár Kálmán lesz a húzónév a Behajtani tilos! című komédiában. Este jön a hét nagy tévépremierje: első alkalommal látható a 2017-es nyár hazai slágerfilmje, a Pappa Pia. A zenés történetben Tomi, a motoros nagymenő (Szabó Kimmel Tamás) próbálja megmenteni apja (Nagy Feró) folyóparti kocsmáját egy elvetemült vállakozótól (Stohl András), miközben egy fiatal ügyvédnő (Ostorházi Bernadett) személyében a szerelem is bekopogtat a csónakház ajtaján.

Szeptember 24. hétfő

Jupiter holdja (r.: Mundruczó Kornél ) / HBO / 17:50

Valami Amerika 3 (r.: Herendi Gábor) / TV2 / 23:00

Szeptember 25. kedd

Halálkeringő (r.: Köves Krisztián Károly ) / TV2 / 01:45

Meztelen ebéd (r.: David Cronenberg) / M5 / 02:00

A martfűi rém (r.: Sopsits Árpád) / Film+ / 23:20

Szeptember 26. szerda

Gondolj rám (r.: Kern András) / Film Cafe / 19:10

Kaméleon (r.: Goda Krisztina) / VIASAT3 / 21:00

Szeptember 27. csütörtök

Ifjúság (r.: Paolo Sorrentino ) / Paramount Channel / 01:50

A dunai hajós I/II. (r.: Markos Miklós) / M3 / 22:20

Szeptember 28. péntek

Psyché I-II. (r.: Bódy Gábor) / 00:10 / Duna TV

A veréb is madár (r.: Hintsch György) / M5 / 21:15

Persona (r.: Ingmar Bergman ) / Duna TV / 22:11

A dunai hajós II/II. (r.: Markos Miklós) / M3 / 22:20

Szeptember 29. szombat

Egy magyar nábob (r.: Várkonyi Zoltán) / Duna TV / 15:15

Argo (r.: Árpa Attila) / RTL+ / 21:00

Szeptember 30. vasárnap

Behajtani tilos (r.: Martonffy Emil) / Duna World / 11:25

Pappa Pia (r.: Csupó Gábor) / Tv2 / 18:55

Borítókép: Pappa Pia (forrás: Intercom)