Einspach Gábor sikeres galériatulajdonos és kortárs műgyűjtő, a budapesti művészeti világ egyik meghatározó szereplője. Számára nincs legyőzhetetlen akadály, egyedül érte el mindazt, ahol a jelenlegi életében tart. Amikor megtudja, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, nem omlik össze. A betegségben nem a tragédiát látja, hanem a lehetőséget a teljes újrakezdésre. Miközben folytatja a fizikailag őt egyre jobban igénybe vevő kezeléseket, megpróbálja újraértelmezni a saját életét, valódi céljait, és a gyerekeivel, valamint a teljes környezetével való kapcsolatot.

A nagy sikerű Anyáim története társrendezője, Dér Asia a kezelés legelejétől fogva követi Gábor mindennapjait, egy különleges ember szellemi és fizikai vívódásainak legmélyére ásva ezzel. Vajon teljesíteni tudja Gábor a kitűzött céljait?

 

Az alkotás június 30-án, 19.30-kor az Uránia Nemzeti Filmszínházban premier előtt látható a Feldmár Filmklub tavaszi évadjának utolsó vetítése keretében. A Filmklub különlegessége, hogy a Kanadában élő Feldmár András ezúttal személyesen vesz részt a vetítésen, és a Filmklub vezetőivel együtt beszélget Einspach Gáborral a Nem halok meg megtekintése után. Az előadásra jegyek itt kaphatók.

A Nem halok meg ősztől látható országosan mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában