A hét első felében megnézhetjük Schwechtje Mihály remekül sikerült, iskolai zaklatásról szóló tinifilmjét, Antal Nimród vezetésével üldözőbe vehetjük Magyarország leghíresebb modernkori bankrablóját, a Viszkis néven elhíresült Ambrus Attilát, illetve ismét nevethetünk egy sort az intim kalandra készülő, csetlő-botló magyar miniszterelnökön. A miniszter félrelép főszerepeit - ha esetleg valaki nem emlékezne - Kern András, Koltai Róbert és Dobó Kata játszotta el.

Csütörtökön Reisz Gábor a Rossz versek című filmjével hoz kellemes változatosságot azok életébe, akiknek nem szabad vagy elővigyázatosságból nem akarják elhagyni az otthonukat. Aznap a nindzsát játszó Kulka Jánossal is találkozhatunk, ha odakapcsolunk az Argo 2-re. A mozik bezárása miatt most egy ideig nem lesz újabb nézője Szabó István legújabb filmjének, a Zárójelentésnek, egy régebbi remekművét, a Redl ezredest most viszont bárki megnézheti. Az Osztrák-Magyar Monarchiához sokáig vakon hűséges katonatisztet Klaus Maria Brandauer játssza, akivel nemrég készítettünk interjút.

Wéber Kata az Apacsok című filmben

A szombatot akár az első magyar pomponlány történetével (Álom.net) is elkezdhetik azok, akik szeretik "az annyira rossz, hogy már vicces" filmeket. A Kétbalkezes angyal címszerepét Tabódi Klári alakítja, aki szeleburdiságával megakadályoz egy érdekházasságot. Az 1941-es filmben Jávor Pál is szerepel, aki beleszeret az angyalba. A Fügefalevél című filmszatírában egy meztelen fiúszobor okoz nagy felfordulást, az Üvegtigris 3-ban pedig Lalinak (Rudolf Péter) elege lesz a büféje köré csoportosuló szedett-vedett társaságból, és lelép Budapestre.

A hét utolsó napján vár ránk a legbőségesebb kínálat: leadják Bogdán Árpád felkavaró filmjét a cigánygyilkosságokról, lazíthatunk Mészáros Márta Szép lányok ne sírjatok című zenés alkotásával, Jávor Pált ezúttal Tolnay Klári társaságában láthatjuk a Három csengőben, a bátrabbak megnézhetik a Hippolit, a lakáj 1999-es remake-jét Eperjes Károllyal a főszerepben, az álmatlanságban szenvedők pedig ne hagyják ki az Apacsok című remek drámát. Kovács Krisztina és Bereményi Géza forgatókönyvébőll készült filmben egy 50-es években alakult magyar indiáncsoportban felüti a fejét a bizalmatlanság, mivel úgy tűnik, hogy megfigyelik őket és van egy besúgó a soraikban.

Március 16. (hétfő)

Állami áruház (r.: Gertler Viktor) / Duna World / 02:25
Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) (r.: Schwechtje Mihály) / HBO / 01:15

Március 17. (kedd)

X - A rendszerből törölve (r.: Ujj-Mészáros Károly) / HBO / 04:00
A Viszkis (r.: Antal Nimród) / Moziverzum / 23:20

Március 18. (szerda)

A miniszter félrelép (r.: Kern András, Koltai Róber) / Moziverzum / 15:50

Március 19. (csütörtök)

Rossz versek (r.: Reisz Gábor) / HBO / 21:55
Argo 2 (r.: Árpa Attila) / Mozi+ / 22:55

Március 20. (péntek)

Rossz versek (r.: Reisz Gábor) / HBO / 04:15
Redl ezredes (r.: Szabó István) / M5 / 21:50, 02:20

Március 21. (szombat)

Álom.net (r.: N. Forgács Gábor) / Film+ / 07:55
Balkezes angyal (r.: Ráthonyi Ákos) / Duna World / 11:25, 03:50
Fügefalevél (r.: Máriássy Félix) / Duna TV / 15:30, 02:30
Üvegtigris 3 (r.: Rudolf Péter) / Prime / 21:00
Gengszterfilm (r.: Szomjas György) / RTL+ / 00:15

Március 22. (vasárnap)

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) (r.: Schwechtje Mihály) / HBO / 04:10
Genezis (r.: Bogdán Árpád) / CineMax / 07:50, 18:00
Szép lányok ne sírjatok (r.: Mészáros Márta) / Duna World / 11:20
Három csengő (r.: Podmaniczky Félix) / Duna TV / 14:30, 02:30
Hippolyt (r.: ) / RTL Klub / 16:05
Dumapárbaj (r.: Paczolay Béla) RTL2 / 23:00
Cserekapus (r.: Vékes Csaba) / M2 / 23:20
Apacsok (r.: Török Ferenc) / Tv2 / 03:15

borítókép: Redl ezredes