Oliver Stone-t, Joe Eszterhast, Alan Parkert és Antal Nimródot követően újra egy világhírű filmessel találkozhatnak a hazai filmesek: a Millenáris Teátrumban tartandó Filmalap Mesterkurzus sztárvendége ezúttal Sir Ridley Scott, Hollywood egyik legnagyobb hatású rendezője lesz, aki jelenleg Magyarországon forgatja új filmjét.

Az angol születésű Sir Ridley Scott még nem volt 30 éves, amikor szintén filmrendező testvérével, Tony Scottal megalapította saját produkciós cégét. Többszörös Oscar-díj jelölt és számos Golden Globe-, Emmy- és BAFTA-díj birtokosa, legismertebb filmjei közé tartozik A nyolcadik utas: a Halál, a Szárnyas fejvadász, a Thelma és Louise, az 1492 - A Paradicsom meghódítása, a Gladiátor, A Sólyom végveszélyben, az Amerikai gengszter, a Prometheus és a legfrissebb, a Mózes történetét feldolgozó Exodus: Istenek és királyok. Több Magyarországon is sikeres televíziós sorozat producere (A férjem védelmében, Gyilkos számok). Dolgozott együtt Susan Sarandonnal, Demi Moore-ral, Gérard Depardieu-vel és Brad Pittel is, 2003-ban az angol királynő lovaggá ütötte az angol filmiparért tett szolgálataiért.

Időpont: 2015. február 1., 14.00 - 17:00
Helyszín: Millenáris Teátrum

A Mesterkurzust megelőzően, 2015. január 31-én, 11 órától a szervezők a Cinema City MOM Parkmoziban 3D verzióban levetítik Ridley Scott legutóbbi filmjét, a nagy sikerű Exodus: Istenek és királyokat.

A kurzus szakmai esemény, ezért a filmes szakemberek, forgatókönyvírók, rendezők, producerek és felsőoktatási intézményben tanuló filmszakos hallgatók jelentkezését várják a szervezők.

Az esemény nem sajtónyilvános!

A Filmalap Mesterkurzuson a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött, a regisztráció január 28-án éjfélkor zárul.

A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a rendelkezésre álló korlátozott számú férőhelyre tekintettel az eseményen való részvétel nem minden jelentkező számára biztosított. Az érvényes regisztrációt és az eseményen való részvétel lehetőségét a szervezők visszaigazolják.

A regisztrálók a lap kitöltésével tudomásul veszik, hogy a zártkörű, exkluzív eseményen hangfelvételt, mozgó- és állóképet nem készíthetnek.

A rendezvényre regisztrálni itt lehet:  http://goo.gl/forms/S4yYNXe5eD !!!

A műsorvezető-házigazda Madarász Isti filmrendező lesz, a mesterkurzus nyelve angol, a szervezőkszinkrontolmácsolást biztosítanak. Arra kérünk minden látogatót, hogy készüljenek kérdésekkel ők is a közönség soraiból.

Együttműködő partnerek: Magyar Nemzeti Filmalap, Filmhu - magyar moziportál, Színház- és Filmművészeti Egyetem, ELTE Filmtudomány Tanszék, BKF Médiaművészeti Intézet, Moholy-
Nagy Művészeti Egyetem, Budapest Film Academy, Eszterházy Károly Főiskola (Eger)

Kapcsolat: filmes.mesterkurzus@gmail.com