Goda Krisztina előző filmje, a drámai hangvételű Veszettek csúnyán megbukott. Az első hétvégéjén mindössze 3016-an voltak kíváncsiak a több mint egymilliárd forintba került alkotásra. Ezt nyugodtan lehet kiütésnek nevezni, Goda Krisztina azonban feltápászkodott a földről, és a BUÉK-kal ismét megmutatta, hogy tud ő még közönségsikert rendezni Magyarországon.

Első két nagyjátékfilmjét nem fogja utolérni a BUÉK, a Szabadság, szerelem 544 ezer nézőig, a Csak szex és más semmi pedig 437 ezer nézői jutott, ezzel a rendszerváltás utáni időszak második, illetve tizedek legnézettebb filmjei, de a harmadik munkáját, a 22 775 eladott jeggyel indító Kaméleon-t már a rajtnál felülmúlta.

Mészáros Béla, Hevér Gábor, Törőcsik Franciska, Lengyel Tamás és Bata Éva a BUÉK című filmben (fotó: InterCom)

A BUÉK a Vajna-korszak hatodik legjobb nyitóhétvégéjét produkálta, többek között megelőzte a Coming Out-ot, a Megdönteni Hajnal Tímeát és a Budapest noir-t, de azért az élbolyba nem került be, az Argo 2, a Pappa Pia, A Viszkis, a a Kincsem, és a Valami Amerika 3 közé.

Ezek után szinte biztos, hogy százezer néző felett végez a BUÉK. Az év végéhez hangolt tematika miatt a következő hetekben is nagy érdeklődésre számíthat, nagyon valószínű, hogy százezer néző felett végez. A kritikák meglepően pozitívak, mi is kedveltük a filmet, ha a közönség is szívébe zárja, és továbbadja a hírét, akkor még magasabb tartományba is törhet Goda dramedyje.

Izgalmas lesz látni, hogy az eredeti és a remake vetélkedéséből, melyik film kerül ki győztesen. A Teljesen idegenek két éve debütált a magyar mozikban, lassacskán, de töretlen erővel gyűjtögette a nézőit, összesen több mint nyolcvanezren ültek be rá, és még most, a 102. hetében is el lehet csípni a moziban.

A 2018-ban bemutatott magyar filmek nyitóhétvégéi:

Valami Amerika 3 – 101 276 fő
BUÉK - 36 840 fő
Nyitva - 16 938 fő
Napszállta - 15 587 fő
X – A rendszerből törölve – 12 733 fő
Lajkó – cigány az űrben – 12 323 fő
Egy nap – 9 449 fő
A hentes, a kurva és a félszemű – 6 758 fő
Ruben Brandt, a gyűjtő - 5395 fő
Vándorszínészek – 3 916 fő
Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) – 3021 fő
Genezis – 1 165 fő
Virágvölgy – 1 109 fő
Volt egyszer egy téka - 1 010 fő