Michael Mann az Empire magazinnak adott interjút az idén nyáron megjelenő regénye kapcsán, amely 1995-ös Szemtől szemben című filmjének félig folytatásaként, félig előzményeként szolgál (úgy kell elképzelni, mint például a Keresztapa 2-őt). A rendező elárulta a lapnak, hogy a Szemtől szemben 2-őt mindenképpen nagyjátékfilmként képzeli el. "Nem lesz visszafogott film, sem pedig drága tévésorozat" - utalt legutóbbi munkájára, az HBO Max-on futó Tokyo Vice című sorozatra. "Nagyszabású film lesz belőle" – jelentette ki. Mann szerint amibicióit indokolja, hogy a Szemtől szemben húsz év után is népszerű a házimozi piacon, "az emberek még mindig beszélnek róla."

Robert De Niro és Michael Mann a Szemtől szembe forgatásán, 1995-ben

Az eredeti, szintén epikus, három órás hosszúságú film a Robert De Niro által játszott zseniális bankrabló, Neil McCauley és az Al Pacino által megformált veterán zsaru, Vincent Hanna párharcáról szólt, az új sztori viszont főleg Robert De Niro karaktere és bűntársa, Chris (a filmben Val Kilmer) kapcsolatára koncentrál. Ennek ellenére a tervezett filmben hiába számítunk De Niro és Kilmer megjelenésére: “Imádom őket, de hat évvel fiatalabbnak kéne lenniük, mint amilyenek annak idején voltak" – mondta a rendező, amiből arra következtethetünk, hogy nem pártolja a digitális módszereket a színészei megfiatalítására, ellentétben például Martin Scorsesével, akinek felemás eredményt hozott a technika a szintén Pacino és De Niro főszereplésével készült Az ír című filmjében.

Al Pacino szerepeltetéséről Mann nem ejtett szót az interjúban, de Pacino nemrég azt nyilatkozta, hogy azt szeretné, ha Timothée Chalamet játszaná el a szerepét, mert "csodás színésznek" tartja őt.

A Heat 2 című regény augusztus 9-én jelenik meg az Egyesült Államokban. 

Forrás: Empire / Deadline