"Andy Vajna kedves barát volt és forradalmi erő" - írta ki Twitterre Arnold Schwarzenegger, aki a Vörös zsaru-ban, a Total Recall - Az emlékmás-ban és a Terminator 3.: A gépek lázadása című filmekben dolgozott együtt a magyar filmmogullal.

"Bebizonyította, hogy nincs szükséged nagy stúdiókra, hogy olyan hatalmas filmeket készíts, mint a Terminator 2 vagy a Total Recall. Hatalmas szíve volt és az egyik legnagylelkűbb ember volt. Hiányozni fog. Gondolataimban a családdal vagyok" - folytatta üzenetében Schwarzenegger.

Antonio Banderas, aki az 1996-ban bemutatott Evita című film forgatásán dolgozott együtt a producerrel, szintén a Twitteren búcsúzott: "Isten veled, barátom. Köszönök mindent. Adios amigo mío. Gracias por todo" - írta spanyolul is.

Banderas Chet alakította a filmben, amelyet öt kategóriában - köztük Banderast a legjobb színészi alakításért - jelöltek Oscar-díjra. A film egyik producere Andy Vajna volt és a forgatás a legnagyobb részben Budapesten zajlott.  

Sylvester Stallone Instagramon emlékezett meg az elhunyt producerről. "Ez egy nagyon, nagyon szomorú nap. A férfi, aki elintézte, hogy a Rambo elkészüljön, meghalt a mai napon. Imádtam ennek az embernek a bátorságát - úttörő volt. Rajta kívül senki más, de ő hitt a Rambo - Az első vér elkészítésében. Ez a hír összetöri a szívemet." A világsztár három Rambo-filmet forgatott a filmmogullal, a kilencvenes években a Dredd bíró hozta össze őket megint. Stallone búcsúüzenetébe sajnos egy hiba is belecsúszott, elírta Vajna vezetéknevét.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

A very very sad day ... Producer ANDY VANYA , the man that Made Rambo happened, died today… LOVED this man’s courage - a pioneer. Believed In making FIRST BLOOD when no one else did.…This truly breaks my heart. Rip

Sly Stallone (@officialslystallone) által megosztott bejegyzés,


"Andy Vajna nagyszerű barát és munkatárs volt. Hitt bennem az egyik legnehezebb forgatásom, a Terminator 2 idején. Hiányozni fog, a humora, a stílusa, de legjobban a motorozások" - írta ki Twitterre James Cameron rendező.

Andy Vajna hosszú betegség után a budapesti otthonában hunyt el. A világhírű producerről, kormánybiztosról írt nekrológot ide kattintva olvashatod el.