A film egy gyászoló nőről szól, akinek az otthonszülése tragédiával végződik. A főszereplőt Vanessa Kirby alakítja, aki próbálja feldolgozni a veszteségét, illetve a férjéhez és az eltávolodott anyjához fűződő kapcsolatát is rendbe akarja hozni – olvasható a The Hollywood Reporter cikkében.

A Fehér isten és a Jupiter holdja rendezője, Mundruczó Kornél évek óta próbál bebocsátást nyerni Hollywoodba. Először Bradley Cooperrel hozták hírbe, egy tenger mélyén játszódó sci-fit (Deeper) forgattak volna együtt, de az amerikai sztár végül inkább egy másik projekt, a Csillag születik mellett döntött, amelynek a főszereplője és a rendezője is ő volt, és amely a nyolc Oscar-jelölésből egyet váltott díjra.

Mundruczó Kornél

A Deeper után az Inherit the Earth című sci-fivel kapcsolták össze Mundruczót és állandó alkotótársát, Wéber Kata forgatókönyvírót, de a tavalyi bejelentés óta nem jött több hír erről a projektről. A  Pieces of a Woman előrébb tarthat a megvalósulás útján, hiszen itt már ismert a két főszereplő neve.

Vanessa Kirby A korona című tévésorozat Margaret hercegnőjeként vált ismertté, forgatott Agnieszka Hollanddal (Mr. Jones), és feltűnt két bombasikert aratott akciófilmben. A Mission: Impossible: Utóhatás-ban Tom Cruise életét keserítette meg, a Halálos iramban: Hobbs és Shaw című filmben pedig egy brit titkosügynököt alakított, aki Jason Statham karakterének a testvére volt. Hollywood egyik feltörekvő színésze ő, akivel alighanem még sokszor fogunk találkozni a mozikban az elkövetkező években.

Shia LaBeouf A nimfomániás című filmben

Volt idő, amikor Shia Lebeouf a botrányairól volt híres. De ennek már vége, és a Transformers-filmeket is rég maga mögött hagyta. Kivételes színészi tehetségéhez kétség sem férhet, az elmúlt években az American Honey-ban és a Borg/McEnroe-ban is remek alakítást nyújtott. Kíváncsian várjuk, mit hoz ki belőle Mundruczó.

A magyar rendező legutóbbi magyar munkái és a vele hírbe hozott amerikai filmtervek is sci-fik voltak, a Pieces of a Woman viszont egy sötét tónusú dráma az információk alapján. Remélhetőleg ez a projekt az előzőekkel ellentétben össze fog jönni.

forrás: Variety és The Hollywood Reporter
címlapkép: Vanessa Kirby a Hobbs és Shaw-ban