Hétfőn kora este a Meseautó gördül be. Az ezredfordulós remakeben Stohl András, Ónodi Eszter, Kern András és Bajor Imre komédiáznak. Őket egy formabontóbb romkom követi, Orosz Dénes Coming out című filmje, amiben Csányi Sándor Tompos Kátya és Karalyos Gábor között őrlődik. Éjszaka egy friss kisfilm, A buszsofőr mutatkozik be. Borbás Dávid filmje egy kisfiú szemszögéből mesél az ötvenes évek nehéz időszakáról. Akinek kedd hajnalban nem jön álom a szemére, megnézheti a Heten, mint a gonoszok című, 40-es években készült vígjátékot egy bohém ikerpár kalandjairól. 

Borbás Dávid: A buszsofőr

Kedd éjszaka Enyedi Ildikó legutóbbi rendezése, az álomszép Testről és lélekről látható újra. Szerda este Goda Krisztina átváltozóművészes thrillerje, a Kaméleon és A nagy fejedelem című tévéjáték között lehet választani – az utóbbi története szerint egy kis falúban ünnepélyesen szobrot avatnak egy újra felfedezett történelmi figurának, csakhogy időközben kiderül, hogy a fejedelem körül egészen más az igazság.

Csütörtökön ebéd után Kern András egy önszabotáló doktort játszik Gondolj rám című filmjében. Este ismét egy szexi vígjáték jön Csányi Sándorral, aki ezúttal Schell Judit és Dobó Kata oldalán látható a Csak szex és más semmi-ben. Ficzek úr (Haumann Péter) egy nincstelen cipész, aki egy nap jövedelmező ajánlatot kap: játssza el névrokona, a gyártulajdonos szerepét. Éjszaka kiderül, hogyan boldogul a feladattal.

Hajdufy Miklós: Ficzek úr

Éjfél után Nyilas Misit teszik próbára a Légy jó mindhalálig 1960-as adaptációjában. Péntek este Jirí Menzel rendkívül szórakoztató filmje, a Sörgyári capriccio látható. Bohumil Hrabal regényének filmváltozata egy álmos cseh kisvárosban játszódik, főszereplői Mariska, férje Francin, a sörgyár fiatal gondnoka és az életüket fenekestül felforgató sógor, Pepin. A hagyománytisztelő Francin nehezen viseli imádott felesége kicsapongásait, de a kicsit bolond Pepin látogatása még jobban felbátorítja az asszonyt.

Szombat hajnalban előbb Márk Bodzsár mentősökről szóló fekete-komédiáját, az Isteni műszak-ot játsszák, majd egy nagyon korai időpontban Szabó Simon legújabb kisfilmjének premierjére kerül sor. Az Ember a tűzből főhőse egy tűzoltó, aki párjával régóta gyereket szeretne, csakhogy az orvos szerint ehhez fel kéne hagynia stresszes szakmájával. Délelőtt Móricz Zsigmond Rokonok című könyvének klasszikus filmadaptációja látható Máriássy Félix rendezésében. Délután Gertler Viktor romantikus komédiája, a Felfelé a lejtőn következik.

 

Szabó Simon: Ember a tűzből

Vasárnap a korai órákban Tóth Barnabás Rózsaszín sajt című filmje megy adásba, amelyben a színész-rendező egy szerelemre vágyó srácot játszik, akit apja, a szoknyapecér nőgyógyász (Bezerédi Zoltán) a saját képére próbál formálni, így a fiú inkább lelép Franciaországba. Délután egy retro ifjúsági film, A koppányi aga testamentuma a török hódoltság idejébe röpít. Este nem érdemes elmulasztani a Coen-fivérek korai gengszterfilmjét, a szesztilalom golyózivataros éveiben játszódó A halál keresztútján-t. Főhőse az ír maffia legkeményebb embere (Gabriel Byrne), aki rájön, hogy egy barátja (John Turturro) elárulta a famíliát az olaszoknak - a vérfürdő tehát elkerülhetetlen.

Február 11. hétfő

Meseautó (r.: Kabay Barna, Petényi Katalin) / Sony Movie Channel / 18:55

Coming out (r.: Orosz Dénes) / Sony Movie Channel /21:00

A buszsofőr (r.: Borbás Dávid) / Film4 / 22:00

Február 11. kedd

Heten, mint a gonoszok (r.: Rodriguez Endre) / Duna World / 02:30

Testről és lélekről (r.: Enyedi Ildikó) / HBO / 23:40

Február 13. szerda

Kaméleon (r.: Goda Krisztina) / Sony Movie Channel / 21:00

A nagy fejedelem (r.: Sós Mária) / M3 / 21:15

Február 14. csütörtök

Gondolj rám (r.: Kern András) / Film Cafe / 12:55

Csak szex és más semmi (r.: Goda Krisztina) / Sony Movie Channel / 21:00

Ficzek úr (r.: Hajdufy Miklós) / M3 / 22:15

Február 15. péntek

Légy jó mindhalálig (r.: Ranódy László) / Duna TV / 00:30

Sörgyári capriccio (r.: Jirí Menzel) / Duna TV / 20:25

Február 16. szombat

Isteni műszak (r.: Bodzsár Márk) RTL Klub / 01:00

Ember a tűzből (r.: Szabó Simon) RTL Klub / 03:10

Rokonok (r.: Máriássy Félix) / Duna World /11:15

Felfelé a lejtőn (r.: Gertler Viktor)/ Duna TV / 15:30

Február 17. vasárnap

Rózsaszín sajt (r.: Tóth Barnabás) / M2 / 01:20

A koppányi aga testamentuma (r.: Zsurzs Éva) / Duna TV / 14:55

A halál keresztútján (r.: Ethan Coen, Joel Coen) / Paramount Channel / 22:00

Borítókép: Sörgyári capriccio