Karlovy Varyban az East of the West fődíjával jutalmazott Szerdai gyerek rendezője Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre címmel készíti második mozifilmjét. A film a romantikus dráma és a pszichothriller műfaját ötvözi, ami egy nagy szerelem történetét meséli el. Főhősét, az Amerikából hazatérő idegsebésznőt Stork Natasa (Isteni műszak) alakítja, további szerepekben Bodó Viktor és Vilmányi Benett lesz látható.

Horváth Lili filmje a Filmalap 354 millió forintos gyártási támogatásával készül, producerei Csernátony Dóra, Horváth Lili és Miskolczi Péter, operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert. A forgatás októberben indul, a film várhatóan 2020 tavaszán kerül a magyar mozikba.

Horváth Lili és Fehér Károly Karlovy Varyban a Szerdai gyerek díjával, mögöttük Vecsei Kinga főszereplő / Forrás: KVIFF

56 millió forintos gyártási támogatásával készül Josef Demian nagyváradi születésű, Romániában, majd Ausztráliában alkotó rendező-operatőr Éjjeli őrjárat című mozifilmje, ami egy színházi társulat egyetlen éjszakájának története. A főpróba forgatagában a társulat tagjai teljes jelmezben, saját ruhájuk, pénz és mobiltelefon nélkül kénytelenek hazaindulni, kilépni a hétköznapi valóságba miután a színházi öltözőket zárva találják. A színészek szembesülnek az örök kérdéssel: hol ér véget a színpadi karakter és hol kezdődik az ember?

Josef Demian alkotótársa Józsa Erika zeneszerző, Damokos Csaba látványtervező és Lemhényi Réka vágó. A film producere Kántor László és Anca Puiu, aki a román újhullám első nagy sikereként jegyzett Lazarescu úr halála és a Sieranevada készítésében is részt vett. 

Forrás: MNF / Címlapfotó: Stork Natasa, fotó: Dömölky Dániel