A történet egy harmincas évei elején járó férfiról, Horváth Daniról (Simon Kornél) szól, aki nemsokkal az esküvője előtt, a tizenötödik érettségi találkozóján szerelmi afférba keveredik az azóta szupermodellként híressé vált volt osztálytársnőjével, Hajnal Tímeával (Osváth Andrea). Az eset szemtanúja és kamerás telefonja segítségével dokumentálója lesz az osztály egykori bajkeverője, Bödöcs (Szabó Simon), aki a kompromittáló felvétel birtokában úgy érzi, végre megkaphatja, amire tinédzser kora óta vágyik: megdönteni Hajnal Tímeát. Hogy megtudjuk, ez végül sikerül-e neki, arra jövő Valentin-napig várhatunk. Addig is meg kell elégednünk azzal, amit az alkotók és a szereplők mondanak a filmről.

 

A film egyik producere, Ferenczi Gábor, a FocusFox társtulajdonosa (háttérben Simon Kornél, a férfi főszereplő):

hajnaltimea-01 600

"Harmincasoknak azért ajánlom, mert róluk szól, a huszasoknak azért, hogy kiröhöghessék, hogy mi vár rájuk, a negyveneseknek azért,  hogy egy kicsit nosztalgiázzanak. A nőknek azért, mert ez egy romantikus szerelmes film, a férfiaknak meg azért, mert van benne szex."

 

Tőzsér Attila, a film másik producere:

hajnaltimea-02 600

"A film bemutatóját 2014. február 14-re, Valentin-napra tervezzük, a forgalmazóról a héten születik döntés."

 

Herczeg Attila, rendező:

hajnaltimea-03 600

 "A könyvet egy barátom, Csurgó Csaba írta. Ez egy nagyon jól megírt romantikus vígjáték, ami sokkal romantikusabb, mint amit a cím sugall. Sokal több szerethető, emberi momentum van benne, és valódi érzelmek jelennek meg a történetben. Természetesen egy jó, vérbő vígjáték magában hordozza a tipikus karaktereket és hősöket, de a remek színészi alakításoknak köszönhetően mindenki meg fogja találni azt a figurát, akivel szeretne azonosulni."

 

Osváth Andrea, a film címszereplője:

hajnaltimea-04OA 600

"Már a forgatókönyvön hatalmasakat hahotáztam, s nagyon örültem, mikor elhívtak a meghallgatásra. Úgy éreztem, mindent meg fogok tenni azért, hogy elnyerjem a szerepet, mert nagyon közel áll hozzám a karakter."

 

osvat megdönteni 600

"A Poligamyban alakított kisebb szerep után ez az első hazai főszerepem. Igazából nem tudok különbséget tenni a külföldi és a hazai forgatások között, nyilván más egy hollywoodi forgatás, mint egy hazai, de nem szenvedtem hiányt semmiben."

 

Simon Kornél, a férfi főszereplő:

 hajnaltimea-05 600

"Az én karakterem a jófiú, vagyis az, aki jó fiúnak gondolja magát, de egy megbotlás, vagy inkább a véletlenek furcsa összejátszása következtében egyszercsak kiderül a maga számára is, hogy mégsem olyan jó fiú."

 

Simon Kornél a forgatáson Herczeg Attila rendezővel

simon herczeg 600

 "Egy színész számára mozifilmben játszani az pezsgő kaviárral... és csokival. Úgy érzem, hogy az Olümposz tetején állok jelen pillanatban."

 

Szabó Simon, Bödöcs megformálója:

hajnaltimea-06 600

 "Bödöcs az a figura, akivel senki sem szeretne találkozni az élete során soha..."

 

szabos osvart 600

 "Roppant kínos, roppant hangos, roppant büdös; az a srác, akit mindenki utált az osztályban; valószínűleg ő lopta el a többiek uzsánnáját, ő köpte le a tanárokat: szóval ez a karakter testesít meg minden gusztustalanságot. Remélem, jó sokan magatokra ismertek majd."

 

hajnaltimea-07 600

 "Ez a film olyan lesz, mint amilyet mi gondoltunk. Remek lett a szereposztás, a stáb is fantasztikus volt; azt gondolom, ha valamiért a film jó lesz, akkor részben azért, mert ezek az emberek vannak küörülöttem."