András (Fekete Ernő) sikeres, de a munkájába belefásult reklámszakember, aki még az első regénye bukása mellett is komoly író akar lenni. Bosszúságát csak tovább növeli, hogy a legújabb ezoterikus bestsellert és szerzőjét, Katát (Béres Márta) viszont imádják az olvasók. Egy közös fotójuk nagy port kavar az interneten, ami beindítja a férfi fantáziáját és titkos szövetségre lép az írónővel: meggyőzi, hogy játsszák el a szerelmespárt, hogy ezzel az új könyve hírnevét is felpörgesse. Persze a kezdeti ellentétből hamar valódi vonzalom alakul ki közöttük. A háttérben Lengyel Tamás, Thuróczy Szabolcs, Dér Zsolt, Hegedűs D. Géza, Elek Ferenc, Hais Dorottya és Trokán Nóra kavarja tovább a szálakat.

A szépirodalomnak csúnya vége lesz – meséli a film előzetese, amiben Fekete Ernő (akit az első filmes főszerepében látunk majd) körül emberek hullanak az égből, csontok törnek, vagy elbotlanak egy könyvkupacon. A bukott író sztorija a romkomok jól bevált sémáját követi, amiben a hazugságon alapuló kapcsolatból igaz szerelem és sok humoros szituáció születik. 


Varsics Péter filmrendező Budapesten, 34 napon keresztül forgatta első játékfilmjét, amit Csurgó Csaba (Megdönteni Hajnal Tímeát, A tanár, Apatigris) forgatókönyvéből készített. "Kifejezett célunk volt, hogy ezzel a filmmel egy olyan romantikus történetet mutassunk be, ami hordoz magában egy jó adag érzelmi igazságot és őszinteséget ellentétben azzal, amit sokszor a műfaj diktálni szokott. Az Így vagy tökéletesben éppen ezért olyan, széles réteget megszólító mozit látok, amely nem csak a szellemességével, a humorával és a kiváló szereplőgárdájával, hanem személyességével is megnyerheti magának a nézőket. Őszintén, mégis szórakoztatóan mesél valódi érzelmekről és mindenkit érintő kérdésekről." – hangsúlyozta a rendező.

Az Így vagy tökéletes december 3-tól látható a hazai mozikban.

Forrás: Intercom