Bodzsár Márk több sikeres rövidfilmet rendezett, első játékfilm tervével elnyerte a berlini Nipkow ösztöndíjat és tavaly Tallinnban már díjazta a nemzetközi szakma. Az Örök béke című filmterv fejlesztése hat hónapon át folyt a Filmalap szakmai támogatásával.


Örök béke


A 305 millió összköltségvetésű film az Unio Film gyártásában készül producere Bodzsár István, koprodukciós partnere a Sparks Kft., a film operatőre Reich Dániel. A korábban Isteni műszak munkacímen futó projekthez már készült egy 12 perces demo, amit közel tízezren tekintettek már meg a Youtube-on.

Hajdu Szabolcs hatodik játékfilmje, a Délibáb (Mirage) összesen 300 millió forint filmgyártási támogatásban részesült előszerződés formájában. A Tar Sándor-novella szabad adaptációja, egy fekete bőrű futballista története, aki egy alföldi tanyára kerül, ahol rabszolgasorsra kényszerül. A neo-western műfajú Délibáb a Mirage Film Studio és a Partnersfilm koprodukciójában készül, a tervek szerint angol és szlovák partnerekkel, producere Taschler Andrea, Kovács Gábor és Pataki Ági.

mirage 500
Mirage


Sós Ágnes többszörösen díjazott dokumentumfilmes Szerelem patak munkacímmel készít „tabu-filmet” egy özvegy parasztemberről, akinek a sorsán keresztül felvillannak a testi-lelki szerelem és életöröm hol drámai, hol boldog pillanatai. Az egészestés „dokumentum-mese” gyártója a DokuArt, producere a rendező és Ugrin Julianna. A Filmalap a támogatási összeget a koprodukciós együttműködés végleges kialakítását követően határozza meg.

Gárdos Péter Hajnali láz című terve 7.480.000,- Ft. filmgyártás előkészítési támogatásban részesült. A forgatókönyv fejlesztése januárban kezdődött meg a Filmalapnál, a végleges verziót tavasszal fogadta el a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága.