Az Oppenheimer első rövid előzetese alig mutat meg valamit a filmből, viszont egy kreatív húzással mindig másodpercre pontosan elárulja, mennyi idő van még hátra a jövő nyáron esedékes premierig.

Ez biztosan több egy egyszerű marketingfogásnál, hiszen Christopher Nolan gyakran játszik az idővel, gyakran kérdez rá az idő természetére. A Csillagok közöttben például különböző bolygókon különböző gyorsasággal múlik az idő. Az Oppenheimerben is valószínűleg fontos tényező lesz, hiszen a Manhattan tervben részt vevő tudósokat többek közt az is hajtotta, hogy előbb álljanak elő egy bevethető atombombával, mint a náci Németország.

 

Az atombomba atyjaként is emlegetett Robert Oppenheimert Cillian Murphy alakítja, tudóstársát, a magyar-amerikai atomfizikust, Teller Edét pedig Benny Safdie formálja meg. Fontos szerepekben tűnik fel Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek és Robert Downey Jr., de még kisebb szerepekre is olyan világsztárok szerződtek le, mint Gary Oldman vagy Casey Affleck.

A film 2023. július 21-tól lesz látható a mozikban.