A történet az 1930-as évek Magyarországán játszódik. Farkas Zoltán (Mészáros Zoltán) nála nyolc évvel fiatalabb felesége, Éva (Gubás Gabi) mellett korosodó pesti Don Juanként éli életét. Válás előtt állnak, melynek oka, a kihűlt szerelem mellett Zoltán alig leplezett nőügyei. A férfi mindig büszke volt rá, hogy úgy ismeri a nőket, akárcsak a tenyerét, ahogy ez már történetünk kezdetén egy fiatal hadnagynak, Viskynek (Kovács Tamás) annak szeretőjéről tett szellemes fejtegetéseiből kiderül.

(fotó: MTVA / Megafilm)

A pár egy húsvéti hétvégére Zoltán nővérének meghívására vidékre, a férfi szülőfalujába utazik. Itt Zoltánnak pár nap alatt felborul az élete: az unalmasnak gondolt, nem várt hétvége olyan valószerűtlen utazássá válik, amely során a múltból felbukkanó árnyak miatt a férfi kénytelen egy megrázó dologgal szembenézni: megöregedett, Don Juan bizony kopaszodik.

A film az MTVA és a Megafilm Service közös produkciója, a forgatókönyvet Herczeg Ferenc művei alapján Somogyi György írta, a filmet rendezőként Dombrovszky Linda (Pilátus, A kockaember) jegyzi. A főszerepekben Mészáros Zoltán, Gubás Gabi, Kovács Tamás, Tóth Ildikó és Merz Tibor, mellettük pedig   Takátsy Péter, Epres Attila és Györgyi Anna is látható a filmben.

A Don Juan kopaszodik című filmet március 29-én, 21:20-tól vetítik a DUNA Televízióban.