A fiatal szereplők rövid arcképcsarnoka után egy hagyományosabb, borús hangulatú előzetes is készült Kárpáti György Mór új nagyjátékfilmjéhez, amelyben egy tragédia előszeleit és következményeit láthatjuk kibontakozni.

A Jövő nyár című filmben Milán, a 18 éves nyughatatlan gimnazista nyári táborban vesz részt osztálytársaival. Szerelmi háromszög kezd el alakulni közte, Anna és Dani között. A három fiatal a társaságból kiválva a saját útját járja, de az események váratlan fordulatot vesznek. Egy év elteltével az osztály visszatér a kirándulás helyszínére, ekkor már Milán nélkül: a fiú időközben öngyilkos lett. Az emléke kitörölhetetlen nyomot hagyott bennük. Megpróbálják felidézni a történeteket, és keresik a választ arra, vajon elkerülhető lett volna a tragédia?

A Jövő nyár főszereplői Brezovszky Dániel, Bukovszky Orsolya és Liber Ágoston. Az alacsony költségvetésű függetlenfilmet a Guerilla rendezője, Kárpáti György Mór írta és rendezte, producere Petrányi Viktória, operatőre Pálos Gergely. A gyártója a Proton Cinema, koprodukciós partnere a Film Force.

A Jövő nyár világpremierje az A-kategóriás Tallinn Black Nights Filmfesztiválon volt november 17-én, Magyarországon 2023. január 12-től lesz látható a mozikban a Mozinet forgalmazásában.