Csoma Sándor a forgatókönyv írása alatt rendszeresen konzultált Sterczer Hildával, mivel nagyon fontos volt számára, hogy méltó film szülessen a történetéből. Hilda összekapcsolta Sándort a pszichológusával, Tapolyai Emőkével, aki – természetesen az orvosi titoktartás kötelezettségének megtartása mellett – sok mindent megosztott az adott időszakról. Hilda olyan titkos, személyes, intim leveleket is Sándor rendelkezésére bocsátott, melyeket Zsoltnak írt a halála után, sőt ő maga készítette fel a szereplőket a mászós jelenetekre.  


Bedő Barna, az előzetes vágója elmondása szerint „ebben a történetben rengeteg a feszültség, a rejtély, különös út sejlik fel. Ezért forognak a snittek, ezért szűkül a kép, ezért halad az előzetes kicsit a thriller irányába.” Az előzetes alapján Erőss Zsolt korábbi balesete is kulcsfontosságú szerepet fog játszani a történetben, illetve Fenyő Iván képében az a felfokozott médiafigyelem is, ami Sterczer Hildát érte a férje eltűnése utáni hetekben. 

A film bemutatójára rendhagyó módon egy különleges kiadvánnyal is készülnek az alkotók. A premier alkalmából jelenik meg a Harmat Kiadó gondozásában a filmet ihlető A Hópárduc felesége – Életem Erőss Zsolttal című nagysikerű interjúkötet egyedi kiadása, új, filmes borítóval és a rendező, Csoma Sándor előszavával. Dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója a premierre készülve elmondta: „A kiadó nagyon fontosnak tartja a különböző kulturális területek együttműködését, a szinergiák megtalálását különösen a hazai alkotók esetében, hiszen így a megszülető művek több síkon kapcsolódhatnak még szélesebb kört elérve, ráadásul ezek az együttműködések hozzájárulhatnak a magyar alkotóművészek megismeréséhez is.” 

Pál Emőke és Trill Zsolt

A Magasságok és mélységek producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. Az operatőr Tóth Levente, a vágó Márton Dániel, a zeneszerző Balázs Ádám volt. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a JUNO11 Pictures produkciójában és Romwalter Judit koproducer jóvoltából a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készült. 

A film nemzetközi premierjére a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában kerül sor, majd szeptember 22-én kerül a hazai mozikba. Forgalmazza a JUNO11 Pictures.