Az Assassination Nation rendezője, Sam Levinson nagyon meg lehetett elégedve Rév Marcell munkájával, hiszen legújabb sorozatának első három részéhez is őt kérte fel operatőrnek. A legutóbbi előzetes alapján ennél jobb döntést nem is hozhatott volna: az Eufória Rév Marcell korábbi munkáihoz hasonlóan bravúrosan van fényképezve, izgalmas neon-fényekben és csillámporban úszó tinidrámának tűnik, ami legalább annyira lesz nyers, mint sokkoló. Az Eufória főszereplője a Disney-univerzumtól egyre inkább elszakadó Zendaya, akinek ez a sorozat jelentheti az első komolyabb színészi áttörést (nemrég a legutóbbi Pókember filmben alakította Peter Parker osztálytársát).


A sorozat egy csapat gimnazista életét mutatja be, akik a drogok, a szex és az észvesztő bulik világában egyre mélyebbre merülnek. Zendaya is egy közülük, aki az előzetesben már az Anonim Függők között meséli a többieknek, hogyan is keveredett idáig. Mellette csupa izgalmas, még kevésbé ismert színész, Hunter Schafer, Jacob Elordi, Algee Smith és Sydney Sweeney lesz látható a nyolc részes sorozatban.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

Just want to thank @mistersamlev and the great cast and crew! I had the best time.

Marcell Rév (@marcellrev) által megosztott bejegyzés,

Az előzetesnek nyilván inkább hangulatteremtő funkciója van és nem akar sokat elmondani a történetről, de Rév Marcell képeire már most is rácsodálkozhatunk. Nagyon izgalmasnak tűnik például, ahogy az ágyon elnyúlt Zendayáról felemelkedik a kamera, és egy pár kockára az egész házba felülről látunk bele, de jó lesz újra elmerülni a hipnotikusan forgó kameramozgásokban is, amik mostanra már a magyar operatőr védjegyévé váltak – többek közt a Jupiter holdjának akciódús nyitójelenetében és a feje tetejére fordult szobában is hasonló mozgás volt látható. A féktelen bulik egyik pillanatról a másikra csapnak át fullasztó nyomasztásba, Zendaya és barátai gyakran végzik majd a feje tetejére fordult világ padlóján.

Hunter Schafer és Zendaya / Forrás: HBO

Az Eufória egy izraeli sorozat amerikai változata, ami igaz történeten alapul. Premierje június 17-én lesz, az HBO GO oldalán rögtön feliratosan, szinkronosan pedig majd egy kicsivel később fog megérkezni. És ami még jó hír: Rév Marcell hamarosan Filmhu podcastunk vendége lesz!