Káosz uralkodik Párizs utcáin a forradalmat követően, ám egy, az ismeretlenség homályából felemelkedett generális eredményeket ígér a helyzet elrendezésében, már ha átruházzák rá Franciaország irányítását – így kezdődik Ridley Scott epikus történelmi filmjének teljes előzetese, amiben napjaink egyik legtehetségesebb hollywoodi színésze, Joaquin Phoenix alakítja a mérhetetlen hatalomvágyáról (és rossz nyelvek szerint alacsony termetéről) ismert francia császárt.

Gigászi csatákba, tengeri ütközetekbe és Jozefina (Vanessa Kirby) feltűnésével a császár hálószobatitkaiba is belepillanthatunk. A tartalmas előzetes afelől nem hagy kétséget, hogy Nolan Oppenheimere és a Scorsese Megfojtott virágai mellett az év egyik legnagyobb szabású történelmi témájú alkotására számíthatunk a 85 éves rendezőtől, aki közben már nyakig van a Gladiátor második részének forgatásában. 

A Napóleon az Egyesült Államokban november 22-én kerül mozikba, később pedig az Apple TV+ streaming szolgátató kínálatába kerül. Hazai bemutatóról még nincs hír.