A misztikus szkeccsfilmet 2020 szeptemberében kezdték el forgatni, és a koronavírus-járvány okozta nehezített körülmények miatt a film utómunkálatai idén januárban értek véget. A remélhetőleg magunk mögött járvány egy új műfajt hívott életre, a karanténfilmet. Zsótér Indi alkotása is ezt a bezárva és egyedül, mégis közösen átélt karantén-létet dolgozza fel, ami egy új és abszurd időszak volt mindannyiunk életében.

A film teljesen saját finanszírozásból és egy közösségi kampány eredményeként kerül most a közönség elé. Az öt epizódból álló szkeccsfilmben olyan jeles színészek szerepelnek mint Pásztor Erzsi, Makranczi Zalán, Ujréti László, Ónodi Eszter, Tankó Erika, Tolnai Klára, Krausz Gergő, Majsai-Nyilas Tünde és Lakatos Máté. A narrátor szerepében Muchichka László látható.

A Twin Peaks és a Twilight Zone ihlette filmet Vida Orsolya és Zsótér Indi Dániel írta, vezető operatőre Dimeth Balázs. A film zenei munkálataiban Szegedi Márton zenei producer irányításával közreműködött a Blahalouisiana, az Imre Fia Imre, A Bence Kalandjai és Lennert Van Raemdonck zeneszerző.

A Karantén Zóna június 25-én kerül fel az HBO Max kínálatába.