Alig két hét van hátra a Nagykarácsony bemutatójáig, így Tiszeker Dániel karácsonyi romantikus komédiája egy hosszabb előzetessel jelentkezett. A legnagyobb újdonság, hogy kiderül, egészen különleges szerep jutott Szabó Kimmel Tamásnak, aki egy Szabó Kimmel Tamás nevű filmsztárt alakít a főhős, Arnold (Ötvös András) riválisaként. Nem elég, hogy elcsavarja a tűzoltó barátnőjének (Rujder Vivien) fejét, a filmen belül a Csak egyszer égsz című - teljesen véletlenül tűzoltós - akciófilmben is felbukkan, ami természetesen igencsak csípi Arnold szemét.

Az mindig nagy lehetőség, hálás helyzet egy színész életében, ha önmagáról beszélhet egy szerepben. Tiszeker Dániel Nagykarácsony című filmjében kétségtelenül a saját nevemmel szerepelek, de valójában nem önmagamat alakítom. Az a figura csak annyiban vagyok én, hogy egy színészt játszom. Ezt igyekszem is idézőjelbe tenni, így magamat, illetve a színészetet, mint szakmát kicsi eltúlzom. Egy ismert emberről sokan gondolhatják, hogy nagyképű, énközpontú és gátlástalan. Ez vígjátéki elemeket is magában rejt, ami remélem, izgalmas lesz a nézőknek! Bízom benne, hogy alakításommal sikerül majd néhány vidám pillanatot adnom a közönségnek” – nyilatkozta Szabó Kimmel Tamás. 

Arnoldnak a veszély az élete, de most a szokásosnál is nagyobb kockázatot vállal. A lánglelkű tűzoltó, minden kollégája példaképe, karácsony előtt meg akarja kérni a barátnője kezét – nem is akármilyen körítéssel. A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik: nem csak a szívét törik össze, hanem egy furcsa baleset hatására még tériszonyos is lesz. Ennél nagyobb csapás nem érhet tűzoltót. Eddig életeket mentett, most egy karácsonyi vásárba száműzik egy gyermekelőadás tűzvédelmi ügyeletesének, ahol megismerkedik egy szuperlelkes tanító nénivel, Eszterrel (Zsigmond Emőke). Arnold eleinte irtózik a vásártól és minden idegesíti, de a lelkes készülődés lassan rádöbbenti: nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

Tiszeker Dániel (#Sohavégetnemérős) új filmjében Ötvös András és Zsigmond Emőke mellett Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla, Mészáros Máté és Hernádi Judit is szerepel. 

A film november 25-én kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Forrás: InterCom