Radics Béla életét fiatal korától haláláig követi Klacsán Gábor filmje, bemutatva az első Kelet-európai gitárhős családi hátterét, és a kommunista diktatúra ellentmondásait. Radics a rádiót hallgatva, hallásból tanulva lesz kora legjobb hazai gitárosa, majd a magyar rock halhatatlan legendája. Radics sorsának megjelenítése mellett, azzal párhuzamosan egy képzeletbeli, vidéki tévéműsor fogadja vendégeit és faggatja Radics kortársait vagy indukál parázs vitákat közöttük.

Egy harmadik, párhuzamos szálon egy váratlanul előkerült, eddig ismeretlen Radics filmfelvétel restaurálásán dolgozik a Nemzeti Filmarchívum, amiről a kis vidéki televízió, és egy rádió is igyekszik rendszeresen tudósítani. Radics életének megelevenedett jelenetei koncertről-koncertre, konfliktusrólkonfliktusra követik a Gitárkirályt.

Radicsot Rák Zoltán, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze alakítja, feleségét pedig Dunai Csenge alakítja. Mellettük apróbb szerepekben felbukkan a magyar rockzenei élet számos híressége. A film soundtrack-je közel húsz magyar és külföldi slágert tartalmaz, egytől-egyig Alapi István hangszerelésében és gitárjátékával.

A Radics Béla, a megátkozott gitáros 2023. május 4-től látható a mozikban.

Forrás: A produkció közleménye