A Magyar Mozgókép Fesztiválon volt látható premier előtt Herendi Gábor Toxikoma című filmje, mely szinte minden kategóriában jelölt volt, de nagy meglepetésre egyetlen díjatr sem kapott. A Szabó Győző azonos című életrajzi könyvéből készült film a színész és Csernus doktor, az alfahím és az Istent játszó pszichiáter harcát, a két ego összefeszülését és a két ember baráttá válását mutatja be, melynek hevében számos mellékszereplő is megsérül.

A film elején elhangzik egy nagy kérdés, egy metafora. „Nézze Győző! Egy alvó tigrissel van egy ketrecben. A tigrisnek jó hosszú farka van. Rá mer lépni?" – kérdezi Csernus a színészt. A választ megtudjuk a napokban elkészült trailerből, szeptemberben pedig azt, hogy hogyan jut el a történet egy zúzós rockkoncert utáni heroinadagtól a rehabra, a gyógyulás felé.

 

"Azok voltak a legfájdalmasabb részek, amikor szembe kellett néznem a filmbeli családommal, és a kislányom kérdezi, mikor jövök haza. A másik nagyon kemény jelenet pedig amikor megiszom a szert, amit nem szabadna, ha az ember frissen van belőve. Négy-öt órán át vettük a hányást, az összefosást, rémisztő volt ennyit fetrengeni, a végén már alig tudtam felállni, annyira elfáradtam" - mesélte a Szabó Győzőt játszó Molnár Áron a Filmhunak.

Csernus doktort Bányai Kelemen Barna, Kaszás Attila-díjas színész alakítja, Éva nővér szerepében pedig Török-Illyés Orsolyát láthatjuk.

Forrás: Vertigo