Nem elég, hogy kirúgják az egyetemi állásából, és eltiltják a tanítástól az 55 éves Barnát (Thuróczy Szabolcs), miután szerelmi viszonyba keveredett egy diákjával, de még a soha nem látott, óvodáskorú gyermeke is feltűnik, miközben írni szeretne, és szorítja a határidő. Vékes Csaba és Rohonyi Gábor rendezőpárosa egy fantáziaelemekkel dúsított vígjátékban keresi a választ arra a kérdésre, hogy mitől válunk valódi szülővé. Az egykötetes sztáríró és kisfia hirtelen jött, kényszerű együttléte számos vidám fordulatot is tartogat. Mit füllentsünk például a gyereknek, ha Macskanőnek öltözött call girl várja apát otthon?

A Brazilok rendezője, Rohonyi Gábor és a Hetedik alabárdos rendezője, Vékes Csaba közösen alkották meg a Szia, életem! világát, amelyben a békés írást megzavarja az élet elkerülhetetlen, olykor zavarba ejtő, és mégis fergetegesen szórakoztató nyüzsgése. 

Szia, Életem! elsőként idén júniusban, a Magyar Mozgókép Fesztivál programjában lesz látható, a mozikba pedig augusztus 25-én érkezik.