A borongós képsorokon a pestis borzalmai dúlnak egy angol város utcáin, a hősnőnek pedig hiába tanácsolják, hogy érdemes lenne menekülőre fognia, a helyiek boszorkánynak nézik és megvádolják, hogy az ördöggel cimborál. Tömlőcbe vetik, ahol a válogatott kínzóeszközök és máglyahalál várja, de ő még ennél is félelmetesebb dolgokat szabadít fogvatartóira. 

A horrorfilm a 17. században játszódik, főszereplője, Grace (Charlotte Kirk) elvesztette férjét a járványban, ráadásul Anglia legkegyetlenebb boszorkányvadászának kezére jut. Fizikai és lelki kínoknak vetik alá, ami előhozza a saját belső démonait.

A filmre azért is érdemes odafigyelni, mert rendezője Neil Marshall, akinek olyan kultikus horrorok fűződnek a nevéhez, mint a Démoni harcosok és A barlang, valamint a Trónok harca több emlékezetes epizódját és a legutóbbi Hellboy filmet is ő jegyzi.

2019 nyarán forgattunk, főleg Fóton, a Mafilm középkori díszletében. Fóthoz közel felépítettünk és leégettünk egy komplett tanyát. A forgatás alatt sokszor folyt a vér…” – mesélte nekünk nemrég Turán Eszter, az amerikai-brit koprodukcióban készült film magyar producere.

A The Reckoning február 5-től lesz elérhető digitális platformokon.