Az 1999 és 2007 között futó Maffiózókat minden idők legjobb tévésorozatai között tartják számon, a 14 évvel ezelőtti finálé pedig emlékezetes pontot tett a történet végére. Folytatásban gondolkodni szentségtörés lenne, főleg, hogy a sorozat antihősét, Tony Sopranót alakító James Gandolfini 2013-ban elhunyt. Az HBO-s sorozat alkotója, David Chase végül csak belement egy előzményfilmbe, amelynek forgatókönyvét egyik írótársával, Lawrence Konnerrel jegyzi, míg a rendezésre Alan Taylort kérték fel, aki szintén dolgozott az eredeti sorozat több epizódján.

A The Many Saints of Newark bemutatja, hogyan lett egy szokatlanul magas IQ-val rendelkező, ám delikvens kamaszból a DiMeo család kápója, és később a new jersey-i maffia fejese. Tony Soprano szerepét Michael Gandolfini örökölte meg, és az előzetes alapján simán elhinnénk, hogy apjának digitálisan megfiatalított változatát látjuk, főleg, hogy már az első pillanatokban rátör a dühroham. A fiatal Tonyt nagybátyja mentorálja a bűn útján, miközben a háttérben meginog a régi bűnszövetkezetek hatalma, az utcán pedig erősödnek polgárjogi mozgalmak.

A film az Egyesült Államokban október 1-én érkezik párhuzamosan a mozikba és az HBO MAX-ra, a magyarországi premierhez még nincs kitűzve dátum.