Címke: „harun farocki”

Találatok száma: 4

hír

Harun Farocki munkássága előtt tiszteleg a Partizán

Október 12. és 16. között a világhírű német filmrendező és intermédia-művész, Harun Farocki filmjeiből válogat a Partizán csapata: összesen kilenc…

tovább

hír

Harun Farocki installációi Budapestre jönnek

A budapesti Goethe Intézet 2022 őszén kiállítást rendez Harun Farocki filmrendező, intermédia-művész és teoretikus installációiból, Antje Ehmann és…

tovább

hír

Christian Petzold rágyújtja az erdőt a szerelmesekre

Elindult Christian Petzold The Red Sky című filmjének forgatása, melynek főszerepét a Frantz és a Mű szerző nélkül színésznője, Paula Beer alakítja.

tovább

magazin

Vákuumzaj és négy Harun Farocki-film

A Trafó Galériában március 29-ig látható Harun Farocki Vákuumzaj című kiállítása, és ehhez kapcsolódik a KINO jövő heti filmvetítéssorozata. A…

tovább

Cannes 2023

Május 16. és 27. között rendezik meg a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált, ahol Magyarországot a rövidfilmek versenyében Buda Flóra Anna 27 című animációja, a rövid- és diplomafilmek zsűrijének elnökeként pedig Enyedi Ildikó képviseli.

Visszatért klasszikus gengszterfilmjeihez, de nagy kockázatot is vállalt Scorsese

Martin Scorsese: Itt nem az a kérdés, hogy ki mit tett. Hanem hogy ki mit nem tett

Buda Flóra Anna: Egy pornóra adaptált fakó bűnügyi tévéfilm hangulatát akartam megidézni

a teljes dosszié

A nemzet aranyai

A vízilabda arany korszakának történetét elmesélő film április 20-án érkezik a mozikba. Hősei azok a legendás játékosok, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot: a Benedek, Kásás, Kiss, Szécsi, Biros, Molnár nevével fémjelzett csapat három olimpiai aranyat, két Európa- és egy világbajnoki címet, valamint két világliga és egy világkupa-győzelmet szerzett.

Éneklésből mentünk, vertük az öltöző falát

A vizilabdás srácok társaságában két és fél óra is gyorsan elszáll

A vízilabdás legendák is készülődnek filmjük bemutatójára

a teljes dosszié

Hat hét

Március 23-án érkezik a mozikba Szakonyi Noémi Veronika első nagyjátékfilmje. A Six Weeks / Hat hét főszereplője egy gimnazista lány, aki örökbe adja az újszülött babáját, de jogszerűen hat hete van, hogy meggondolja magát és visszakérje.

Versenyt fut az idővel egy tinilány az év egyik legjobb magyar filmjében

Végre mozikba kerül a Hat hét

Nagydíjat nyert a Hat hét Tallinnban

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
hirdetés
 

-Jól van...de eltekintve a csatornáktól,gyógyászattól,okatástól,bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, fürdőktől, vízvezeték hálózattól mit tettek a rómaiak értünk?
- Békét hoztak!

Brian élete

Oszd meg! Az összes idézet