A szervezők idén számos újdonságot vezettek be a pályázati és részvételi feltételekben, hogy ezzel is segítsék a jövő tévésorozat-szenzációinak megszületését.

A pályázatoknál elvárás lesz többek között, hogy azok összhangban legyenek a kelet-közép-európai kereskedelmi televíziós trendekkel, emellett fontos szempont lesz az is, hogy a történet napjainkban játszódjon, és olyan televíziós műfajt – például krimit, drámát, vígjátékok vagy éppen dramedyt - célozzon meg, amely széles körű nézői érdeklődésre számíthat. A pályázók által benyújtott csomagnak tartalmaznia kell karakterleírásokat is.

 

Így pitchelték az egyik sorozattervet a 2023-as Hypewriteren

 

2024-ben kétfordulós lesz a kiválasztási folyamat. Az első szakaszban a Paprika Studios és az RTL csapata előválogatja azt a legjobb 15 pályaművet, amelynek alkotói online workshopon és elődöntőn vesznek részt. Közülük kerül ki aztán az a 8-10 pályázó, akik az októberben Budapesten tartott pitchfórumon a zsűri előtt mutathatják be ötleteiket.

A tavalyi nyertesek


Az angol nyelven zajló döntő nem csupán verseny, de a résztvevők számára bemutatkozási lehetőség is egyben a szakmabeli meghívott vendégek, valamint a sajtó képviselői előtt.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2024-es versenyre is a világ minden tájáról lehet jelentkezni. A fődíj változatlanul 10.000 euró, továbbá a nyertes alkotó lehetőséget kap arra, hogy ötletéből pilot készülhessen, amely a Paprika Studios és az RTL Magyarország jóvoltából nagyközönség elé kerülhet.

Jelentkezés és részletes pályázati feltételek a Hypewriter weboldalán