Critics’ Choice Awards-jelölések: A legjobb film, a legjobb író, a legjobb együttes, a legjobb női mellékszereplő (Adriana Barraza és Rinko Kikuchi), a legjobb filmzene (Gustavo Santaolalla) és a legjobb betétdal.

Golden Globe-jelölések: a legjobb filmdráma, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv, a legjobb filmzene, a legjobb női és férfi mellékszereplő (Adriana Barraza, Rinko Kikuchi és Brad Pitt).

A New York Film Critics Online, az American Film Institute, a National Board of Review mellett további ötven napilap, magazin és folyórat újságírói választották be az év tíz legjobb filmje közé a Babelt.

Legfrissebb elismeréseit a Springs International Film Festival 2007 Gala Awards-on gyűjtötte be Innáritu filmje. Egyedülálló módon a  legjobb alakítás kategóriában a film színészei együtt nyertek, Alejandro González Inárritu lett az év rendezője, Cate Blanchett pedig szerepválasztásával megkapta a legjobb karrierépítő díjat.

A felsorolás nem teljes, ám érzékelteti, milyen kiemelkedően fényes pályát futott be a film Cannes-i debütálása óta, ahol Alejandro González Inárritu a legjobb rendezőnek járó díjjal távozott, és az ökumenikus zsűri díját is elhozta. A kérdés az, hogy a Golden Globe díjkiosztón milyen eredményeket ér el, és ez milyen esélyeket vetít előre az Oscar-díjra nézve.

A Babelt itthon a Budapest Film forgalmazza, a mozikban február 8-tól látható.