A mozi végigfut a bolygónk ereiben, és mindig is Cannes volt a szíve. Minket, azaz a zsűrit az a megtiszteltetés ért, hogy megnézhetjük kollégáink új és kiváló műveit az egész bolygóról. Ehhez a feladathoz nagy örömmel és a felelősség érzésével állunk hozzá, szenvedéllyel és elhivatottsággal fogjuk elvégezni” - nyilatkozta  Iñárritu, aki Cate Blanchettet követi az elnöki székben.

A mexikói rendező először 2000-ben nyert meghívást Cannes-ba, a Kritikusok Hete szekcióban vetítették Korcs szerelmek című filmjét. 2006-ban a Bábel a versenyprogramban mutatkozott be, és a legjobb rendező díját kapta Iñárritu. Négy évvel később a Biutiful világpremierét tartották a fesztiválon, majd a főszereplőt, Javier Bardemet választották meg a legjobb színésznek. 2017-ben a Carne y Arena című migrációról szóló virtuális valóság installációját hívták meg.

A 72. Cannes-i Filmfesztivált május 14. és 25. között tartják meg. A filmek listája még nem ismert, reménykedjünk, hogy legalább egy magyar alkotás megnézése is ott lesz Iñárritu teendői között.

Forrás: The Playlist