A Budapest Film által üzemeltetett hat moziban (Corvin, Kino, Művész, Puskin, Tabán, Toldi) március 12-től nem tartanak vetítéseket, illetve a már meghirdetett, egyéb programok is elmaradnak – tudtuk meg Liszka Tamástól, a Budapest Film vezérigazgatójától. A Filmhu kérdésére elmondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester utasítására hozta meg ezt a döntést, de saját hatáskörben is a vetítések szüneteltetése mellett határozott volna.

A már megváltott jegyeket visszaváltják a mozik pénztáraiban, illetve az újranyitás után be lehet őket cserélni egy másik jegyre. A Tabán kivételével az összes moziban ügyelet lesz, a kávézók és büfék további nyitvatartásáról még nem született döntés. Március 26-ig biztosan nem lesznek vetítések, a koronavírus-járványtól függően pedig akármikor meghosszabbíthatják ezt az időszakot.

Liszkától azt is megtudtuk, hogy a mozikban dolgozók az ügyeleti időszakban is hiánytalanul megkapják a fizetésüket. Könnyen elvégezhető javításokkal, a mozik kifestésével tervezik kitölteni a mozimentes napokat.

A szerdán meghirdetett veszélyhelyzetre a magyarországi mozik jelentős része létszámkorlátozással reagált, és 99 főben maximalizálta az eladható jegyek számát egy vetítésre. A kormányrendelet betilt minden olyan beltéri rendezvényt, amelynek a létszáma meghaladja a 100 főt. A Budapest Film az emberek egészsége érdekében ennél drasztikusabb döntésre szánta el magát.