A közmédia műsora 45 ország 36 műsorszolgáltatójának alkotása mellett szerzett különdíjat az olasz filmfesztiválon. "Figyelemre méltó volt a Magyar Nemzeti Cirkuszművészeti Központ gesztusa az ukrán gyerekek felé. Ez vigaszt jelent a félelem, az életek elvesztése és a háború okozta stressz közepette. Ez a dokumentumfilm lélekkutató utazásra hívja a nézőket, hangsúlyozva a békét, a szeretetet, az együttélést és az együttműködést" - olvasható a neves olasz filmfesztivál oldalán a különdíjasok kategóriájának rovatában.

A dokumentumfilm korábban a világ egyik legjelentősebb szakmai seregszemléjén, az ABU Prizes versenyén TV-dráma kategóriában ért el második helyezést.

A Duna Nemzetiségi és Külhoni Főszerkesztősége által forgatott film középpontjában a magyar Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által az orosz-ukrán háború kirobbanásakor befogadott több mint 100 ukrán menekült artista áll. A produkció a különböző nemzetek tagjainak szeretetben való együttműködését mutatja be, hiszen a Fővárosi Nagycirkusz manézsában függetlenül attól, hogy mi zajlik a világban, ukrán és orosz művészek együtt dolgoznak.

A csaknem fél órás alkotás rendezője Bozsánovics Anita, szerkesztő-riportere Olasz-Hartyányi Nikoletta.

Forrás: MTI / Címlapkép: Te ugrasz, én elkaplak