Reszeli-Soós András Café Marylin című alkotásában az ország egyik legnépszerűbb szinkronhangját titokzatos esti találkozóra hívják egy kávézóba. A népszerű színész, az ország egyik legismertebb hangjának tulajdonosa a Café Marylinben, egy kávé mellett szembesül a furcsa ténnyel, hogy vendéglátójának hangja szinte tökéletesen megegyezik az övével, és a hanghasonmás sok mindent tud róla. Talán jóval többet is, mint amennyi a bulvárlapokból tudható. A Café Marylin forgatókönyvét Farkas András Attila jegyzi, a filmet korábban a Legjobb kisjátékfilm kategóriájában jelölték a Magyar Mozgókép Díjra, és díjazták a Malter fesztiválon is.

 

In the Upper Room

Alexander Gratzer osztrák-magyar koprodukcióban készült In the Upper Room című kisfilmje egy vakondfiúról és nagyapjáról szól. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs mesterszakán készített, önéletrajzi ihletésű, keserédes humorú mese korábban a 18. BuShón és a 10. Primanimán is nyert díjat.

A Felső-Ausztriában honos Festival of Nations 1 és 30 perc közötti filmeket, fikciót, animációt és dokumentumfilmet válogat be a programjába. A fesztiválon a zsűri, az alkotók és a közönség minden filmblokk után beszélget a levetített alkotásokról. A kísérőprogramok között élő koncertek, városnézés, BBQ szerepel, de hajókirándulás keretében megcsodálhatjuk az Atterseet is. A fesztiválra idén 23 országból 87 rövidfilmet válogattak be.

Forrás: Festival of Nations