A film világpremierje augusztusban a montreali filmfesztivál elsőfilmes versenyprogramjában volt. Azóta többek között szerepelt a cottbusi filmfesztiválon, valamint meghívást kapott Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljára, Észtországba is. A szombat esti tallinni díjátadón az alkotást a Just Film elnevezésű gyerek- és ifjúsági kategória fődíjával jutalmazták. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) főszereplője, Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. 

Schwechtje Mihály átveszi a díjat

Schwechtje Mihály az Aki bújt, aki nem című rövidfilmjével szerepelt a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, előtte pedig az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában működött közre rendezőként, valamint számos kisjátékfilmet jegyzett már.

RLSM: Netes románcnak indul, valami durvább lesz belőle

Megérkezett az első igazán 21.századi témát választó magyar tinidráma, ami ráadásul szórakoztató is lett. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) kamaszkorú szereplőit könnyű megkedvelni, szirupos románcok helyett pedig a közösségi média és a féktelenül tomboló hormonok veszélyes elegyét kapjuk tőle a nyakunkba.

(MTI) / Borítókép: Schwechtje Mihály