Most már otthonról, akár a kanapéról is élvezhetjük a friss magyar mozifilmeket a Filmiónak köszönhetően kiváló minőségben, online. A havi előfizetés mellett elérhető szolgáltatás kölcsönzéssel érhető el, és az újdonságok folyamatosan érkeznek. A kölcsönzés ára 990 ft.

Már látható a mesés sci-fi dramedy, az Űrpiknik, melyben Badits Ákos rendező egy űrlény szemén keresztül mutatja meg a budapesti éjszakát, az őrületes bonyodalmakba Zalatnay Sarolta és Árpa Attila is beszáll.

Krasznahorkai Balázs első mozifilmje, a lélegzetelállító erdélyi tájakon forgatott Hasadék a Magyar Mozgókép Fesztiválon elnyerte a legjobb film díját. A Molnár Levente és Babai Dénes főszereplésével készült balladai hangulatú dráma a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról tesz fel kérdéseket.

Így vagy tökéletes

Már nézhető a Filmión a Nagy Viktor Oszkár rendezésében készült Becsúszó szerelem is, mely az elkötelezett focidrukkerek világában játszódik, főhőse egy meghasonlott ultra Ötvös András fergeteges alakításában, akit egy roma lánnyal hoz össze a sors.

Az olimpiai bajnok kardvívó fenoménról, Szilágyi Áronról szóló dokumentumfilm, az Egy mindenkiért is nézhető online. Muhi András Pires alkotása egy kivételes film, hiszen a sport- és filmtörténetben még nem volt arra példa, hogy egy teljes ötkarikás cikluson keresztül végig követhessünk egy élsportolót.

Varsics Péter első mozifilmje, az Így vagy tökéletes csak a Filmión lesz látható december 23-tól. A reklámügynökségek, könyvkiadók és a közösségi média felszínes világában játszódó romantikus vígjáték főszerepeiben Fekete Ernő és Béres Márta brillírozik.

Januárban lesz elérhető a Természetes fény, melynek főhősei a második világháborúban szolgálatot teljesítő katonák. Nagy Dénes filmje a Berlinalén elnyerte a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve díjat, világszerte méltatták, és az Európai Filmakadémia Ágh Mártonnak ítélte a legjobb látványtervező díját.

 

A feleségem története

Elsőként a Filmión lesz látható a szenvedély labirintusába invitáló Füst Milán regény feldolgozás, A feleségem története, mely a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásai körül forog az Oscar-jelölt Enyedi Ildikó rendezésében. Kis Hajni felemelő és szívszorító apa-lánya kapcsolatról szóló Külön falka című mozifilmes debütálása is csupán egy kattintásra lesz a Filmión.

Februárban érkezik a Filmióra 2021 egyik legnagyobb mozifilm sikere, a bűvös 100 ezres nézőszámot meghaladó Herendi Gábor-film, a Toxikoma. A Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapuló film főszerepeit Molnár Áron és Bányai Kelemen Barna játsszák.

A Nemzeti Filmintézet által tavaly indított platform, a Filmio, egyedülálló kínálattal várja a nézőket. Napjaink elvárásaihoz igazodva kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A hiánypótló kínálat hétről hétre új alkotásokkal bővül. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül válogathatnak az online filmfogyasztók a Filmión, mely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.