Enyedi Ildikó rendezése lett az első olyan magyar film, amelyet a világ egyik vezető streaming szolgáltatója felvesz a kínálatába, ráadásul megvásárolta a kizárólagos forgalmazási jogait is a világ számos területére. A Testről és Lélekről így a Netfix szolgáltatásán keresztül nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Dél-Afrikában, Indiában, Afganisztánban, Bhutánban, Bangladesben, Sri Lankán, Mongóliában, valamint Dél-Amerika és a Közel-Kelet legtöbb országában válik elérhetővé. November 16-án pedig a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetének (HFPA), a Golden Globe szavazóknak vetítik le a filmet Los Angeles-ben. A Filmalap támogatásával készült alkotás versenyben van az Európai Filmdíjakért és Magyarország hivatalos nevezettjeként a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjáért is. 

Kép forrása: Mozinet

A 18 év után új nagyjátékfilmmel visszatérő Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása februárban elnyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét, továbbá a filmkritikusok nemzetközi szövetsége (FIPRESCI) rangos díját, az ökumenikus zsűri díját és a Berliner Morgenpost című lap olvasói zsűrijének díját is. Júniusban - első magyar filmként - elhozta a Sydneyi Filmfesztivál fődíját. A magyar alkotást azóta számos országba vették meg a filmforgalmazók és világszerte több díjat nyert jelentős filmfesztiválokon. Németországban, Nagy-Britanniában és Svédországban szeptember végén, Norvégiában, Franciaországban és Svájcban októberben, Kanadában pedig novemberben kerül sor a mozibemutatókra, melyeket továbbiak premierek követnek.

Kép forrása: Mozinet

A fanyar humorú szerelmesfilm története során két zárkózott ember az álmaikban szarvasként találkozik. A Testről és lélekről női főszereplője a Katona József Színház színésznője, Borbély Alexandra. A férfi főszereplő Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót, így meghatározó alakja a magyar kortárs irodalmi életnek. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatók még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.


A Testről és lélekről az Inforg-M&M Film gyártásában készült. Producerei Mécs Mónika, Muhi András, valamint Mesterházy Ernő, operatőre Herbai Máté. Enyedi Ildikó filmje március óta folyamatosan látható a hazai mozikban, eddig mintegy 85 ezren váltottak rá jegyet. Magyarországi forgalmazója a Mozinet.

Bővebb információ itt

Forrás: Filmalap