A filmvilág legnagyobb sztárjait, köztük az idei életműdíjas Glenn Close-t, Alicia Vikandert, Roman Polanskit, Rob Reinert és Jake Gyllenhaalt felvonultató svájci fesztivál 18 magyar alkotást mutat be a nemzetközi közönségnek.

Borbély Alexandra, Enyedi Ildikó, Fabricius Gábor, Fenyvesi Zoltán, Hajdu Szabolcs, Horváth Lili, Hörcher Gábor, Kristóf György, Török Ferenc, Reisz Gábor, Vranik Roland, Zomborácz Virág, sőt a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm 14 éves sztárja, Gáspárfalvi Dorka is személyesen részt vesz a zürichi filmfesztiválon.

A Testről és lélekről című Berlinale fődíjas alkotás hétvégi premierje óriási siker volt, a díszbemutatón Enyedi Ildikó és Borbély Alexandra is jelen volt.
Reisz Gábor Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjéhez különleges videóajánló készült, melyben a zürichi fesztivál egyik szervezője - félig magyarul - bevallja, hogy élete első és egyetlen DVD lemeze a nemrég Budapesten vásárolt Reisz Gábor-film.

A Filmalap szakmai közreműködésével megvalósult „New World View Hungary” válogatásban műsoron lesz a közelmúlt nagy sikerei közül az 1945, Az állampolgár, az Ernelláék Farkaséknál, a Fehér Isten, a Saul fia, a Szerdai gyerek, a Tiszta szívvel, az Utóélet és a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, továbbá számos díjnyertes magyar rövidfilm is.

Forrás: Filmalap