Tavaly szeptemberben debütált a hazai mozikban Tiszeker Dániel és Lévai Balázs Nyugati nyaralás című vígjátéka, melyet olyannyira megszeretett a közönség, hogy több mint 83 ezer nézővel a tavalyi év legnézettebb magyar filmje lett, a Miskolci CineFest Nemzetközi Filmfesztiválon pedig elnyerte a közönségdíjat.

Vakációra indul, a Mézga helyett ezúttal a Maurer család. Pontosabban csak indulna, hiszen az utolsó pillanatban kiderül, hogy nem kaptak elegendő kék útlevelet. Maurer Gyurit, a rafinált autószerelőt azonban nem lehet ilyen egyszerűen eltántorítani: kitalálja, hogy magukat nyugat-német turistának kiadva a magyar tengernél fogják elővarázsolni a nyugati hangulatot, amihez egy kölcsönvett luxusautó is segítségül szolgál. A film főszerepeiben Pokorny Lia, Mészáros Máté, Szőke Abigél, Szervét Tibor és Znamenák István látható.

Nyugati nyaralás Netflix előfizetéssel itt nézhető.

Filmhu podcast #60: Tiszeker Dániel és Mészáros Máté

A Nyugati nyaralásról Tiszeker Dániel rendezővel és a leleményes családfőt alakító Mészáros Mátéval beszélgettünk. Kiderült, hogy Mészáros milyen körülmények közt jelentkezett be először a főszerepre, hogy a színész milyen lelkiállapotban tud igazán vicces lenni magánemberként, de beszélgettünk az alkotókkal a Nyugati nyaralás történelmi kontextusáról és a nyolcvanas évek színpompás ábrázolásáról, a televíziós és filmes referenciáiról, illetve Pokorny Lia férfiideáljáról és Szőke Abigél átalakulásáról is.