Az alkotás két Sherlock rajongó kisfiú és egy kislány nyári kalandjait meséli el, melyek során visszaszerzik a kisváros gyerekeinek elrabolt álmait. A főszerepeket Szénási Kristóf, Ungvár Ádám és Kugler Nikolett elsőfilmes gyerekszínészek játszották, epizódszerepekben pedig feltűnt Gáspár Tibor, Karalyos Gábor és Tahi-Tóth László is. A film betétdalát a Fool Moon énekegyüttes szolgáltatta.



Nézd meg a film előzetesét!


Számos sikeres magyarországi közönségtalálkozó után az alkotás május végén sikerrel
szerepelt a csehországi Zlin Filmfesztiválon, illetve augusztusban a romániai The Rooster’s Joy International Festival of Films for Children programjában. Romániában ezen kívül bemutatásra kerül a Filmtett fesztiválon a Magyar Filmnapok programban október 4-7 között Kolozsváron, Nagyváradon, Nagyszebenben és Székelyudvarhelyen is. Továbbá bekerült a németországi International Film Festival for Children and Young Audience versenyprogramjába is. Ezen kívül meghívást kapott a franciaországi Saint-Quentinben tartandó nemzetközi filmfesztiválra, valamint a New York Children Film Festival és a Kijevi Nemzetközi Filmfesztivál (KIFF) programjába 2013-ban.

A film október hónapban jelenik meg DVD-n. Az alkotás alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül készült, alkotóinak filmográfiájában olyan filmek találhatók, mint például a Richard Bach regényéből készült Illúziók című spirituális dráma.

sherlock2 500


A Sherlock Holmes nevében producere Váczy Károly, rendezője Bernáth Zsolt. Az alkotók jelenleg a folytatás lehetőségeit próbálják megteremteni, illetve újabb filmterveken dolgoznak hasonló zsánerben.

A film honlapján számos letölthető kép- és videoanyag, forgatási napló, eredeti forgatókönyv, fotóképregény és egyéb érdekesség várja a látogatót.