A dunaújvárosi Cruel World Team (CWT) független filmes csapat tagjai új játékfilm előkészítési munkálataiba kezdtek. A csapat 1994 óta dolgozik együtt, a Hasfalmetszők (1999) és a Sohasevolt Glória (2001) után következett az Illúziók 2009-ben, amely szerzői jogi problémák miatt egyelőre dobozban várja sorsát. (Részletes cikkünk az Illúziókról)

Az új ifjúsági film címe Sherlock Holmes nevében, az alkotók az Illúziók stábjával azonosak: Váczy Károly producer, Bernáth Zsolt rendező, Kis-Szabó Márk forgatókönyv, Szentkuti Tamás operatőr, Végh Zoltán vágó és Gulya Róbert zeneszerző. A szereplők válogatása jelenleg is zajlik, de nagy valószínűséggel a filmben feltűnik majd Gáspár Tibor és Karalyos Gábor is, a két évvel ezelőtti Illúziók két főszereplője is. A stáb a közösségi oldalakra folyamatosan pakolja fel a film készítéséhez kapcsolódó tartalmakat, így például ebben az interjúban a rendező Bernáth Zsolt elmondja, hogy "a történet két kisfiú és egy kislány története, akik a nyári szünet alatt belekeverednek egy bűnügybe. Egy kisvárosban, ahol gyerekek tűnnek el, akik előkerülnek ugyan, de megváltozott személyiséggel." A rendező hozzáteszi: a szereplők nagy Sherlock Holmes rajongók, erre utal a cím, tehát nem a két nyomozó fiatalkori változatáról szól a film. "A történet követi a klasszikus Sherlock Holmes sztorik vonalát, egy dologban azonban eltér: ez a történet átmegy a természetfelettibe, a hősök találkoznak olyan lényekkel, akik a racionális világ határain kívül helyezkedik el."

Az alkotók tervei szerint a forgatás tavasztól indul és decemberre tervezik a film dunaújvárosi bemutatóját, szélesebb közönség pedig a 2012-es Filmszemlén találkozhat majd az alkotással.

A film blogja

A film Youtube csatornája