Az 1956-os forradalmat megidéző alkotás azonban már az elnöki hivatalban történő bemutatkozás előtt megkezdi nemzetközi szereplését: október 11-én az egyik legrangosabb filmes elismerés, a Golden Globe-díj odaítélésére jogosult, Hollywoodba akkreditált újságírók tekinthetik meg. A filmet meghívták New Yorkba a Lincoln Center októberi filmfesztiváljára, Los Angelesbe, Bostonba, Chicagóba, Londonba, Párizsba, Moszkvába és Tel Avivba is.

Az ünnepélyes vetítések azonban csak a kezdetét jelzik a Szabadság, szerelem nemzetközi sikerének. Az elmúlt hetekben a világ legnagyobb forgalmazócégeinek képviselői jöttek Budapestre, hogy még a vágószobában megnézzék a nem végleges változatot: komolyan érdeklődik a Fox, a Sony Classics, a Regency, a Focus és a Paramount Classics valamint rajtuk kívül a Weinstein Company, az a cég, amely számos független film világsikeréhez járult már hozzá. E cégek készen állnak a nemzetközi forgalmazásra, a konkrét tárgyalások a jövő héten kezdődnek.

A Szabadság, szerelem 2006. október 23-án, rendhagyó módon hétfőn kerül a magyar mozikba – az alkotók és a forgalmazó a szokásostól eltérő premier időponttal is az ötven évvel ezelőtti események előtt kíván tisztelegni.