A Szelíd a nagyjátékfilmek versenyébe, a Discovery Award jelöltjei közé került a 30. Raindance-en. Főszereplőjét, Csonka Eszter testépítőt a legjobb alakításnak járó díjra is jelölték az október 26. és november 5. között zajló, Oscar- és BAFTA-kvalifikáló filmfesztiválon. A filmet a fesztivál zárónapján, november 5-én vetítik. 

Csuja László és Nemes Anna filmje egy női testépítőről szól, aki együtt él edzőjével. Hogy megnyerjék a világbajnokságot, a nőnek komoly áldozatot kell hoznia. Eközben különös kapcsolatba kerül egy titokzatos férfival a találkozás pedig mindent megváltoztat, amiben a nő addig hitt. Kritikánk itt olvasható róla. 

Herbai Máté / Fotó: Pozsonyi Janka

Herbai Máté operatőrt Elisabeth Felson filmjének fényképezéséért jelölték díjra a fesztiválon. A Night Burns Like Cigarettes című dokumentumfilm az éjszakai életformáról szól, a világpremierje a Raindance-en lesz. 

Ahogy nemrég megírtuk, a Raindance Abstract Notions nevű kisfilmes programjában lesz Schnabel Annabella A kisember triptichonja című Örkény-adaptációjának nemzetközi premierje is. 

Forrás: Raindance / Címlapkép: Szelíd